Treeneri vallandamine tuli Klavanile üllatusena

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavan (vasakul)
Ragnar Klavan (vasakul) Foto: az-alkmaar.nl

Tänavusel hooajal ebaõnnestunult tegutsenud Ragnar Klavani koduklubi AZ Alkmaar läheb homme jalgpalli Meistrite liiga mängule vastu senise teise treeneri juhendamisel.


Kolmapäeval ootab Alkmaari ees hooaja tähtsaim kohtumine, kui Euroopa tugevaima sarja alagrupiturniiri viimases matšis minnakse võõrsil vastamisi neist tabelis positsiooni võrra kõrgemal asuva Belgia klubi Liege’i Standardiga.



Advocaat uueks treeneriks


Senise viie mänguga kolm punkti kogunud ja edasipääsulootused minetanud Alkmaar vajab kolmapäeval kindlasti võitu, et jätkata heitlust tugevuselt teises sarjas Euroopa liigas. Kaotuse või viigi korral on Alkmaaril selleks korraks Euroopas mängud mängitud.



«Kindlasti on tegemist väga tähtsa kohtumisega,» sõnas Klavan. «Hooaja alguses lootsime ka kevadel Meistrite liigas mängida, kuid praegu on võimalus sihtida vaid kohta Euroopa liigas.»



Võistkond läheb aga kohtumisele vastu keerulises seisus, kuna nädalavahetusel vallandati klubi senine juhendaja Ronald Koeman.



«Teadsime, et tulemustega ei olda rahul,» rääkis kaitsemängija. «Arvasime, et Koeman on vähemalt jõuludeni ametis. Laupäeva hommikul saime uudise teada. Praeguseks võttis teine treener ohjad üle.»



Esialgu määrati senine abitreener ametisse üheks kohtumiseks. «Ei usu, et ta koosseisus suuri muudatusi teeb. Täna (eile – toim) teatas ta need 18 mängijat, kes Belgiasse sõidavad,» sõnas Klavan, lisades, et ka tema on viimasele Meistrite liiga kohtumisele sõitvate pallurite seas. «Vähemalt see on positiivne.»



Kui pärast Koemani vallandamist on Alkmaari klubi seostatud peamiselt Belgia koondise praeguse juhendaja Dick Advocaatiga, siis vähemalt esialgu midagi kindlat ei ole.



Bayernil raske seis


«Ka mängijatele räägiti, et tema on võistkonna esimene valik. Praegu seisab asi Belgia Jalgpalliliidu taga, kellelt on vaja selleks nõusolek saada,» selgitas Klavan. «Ühtegi teist nime ei ole nii konkreetselt läbi käinud. Advocaati asjus peaks paari päevaga selgus saabuma.»



Viimases voorus on palju kaalul ka teistel meeskondadel. Tänases keskses kohtumises võõrustab Torino Juventus Müncheni Bayernit. Võõrsil mängiv Bayern vajab kaheksandikfinaali pääsemiseks kindlasti võitu, Juventusele piisab aga edasipääsuks ka viigist.



Pingelised seisud püsivad viimase vooru eel ka C- ja F-alagrupis, kus ennast ei saa kindlalt tunda sellised suurklubid nagu Madridi Real, AC Milan, FC Barcelona ja Milano Inter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles