Kangur kordas Euroliigas Müürsepa saavutust

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janar Talts (palliga).
Janar Talts (palliga). Foto: Margus Ansu
Korvpalli Euroliigas sai Kristjan Kangurist pärast Martin Müürseppa järgmine eestlane, kes olnud Euroopa tugevaimas sarjas kohtumise resultatiivsem mängija.

Müürsepp sai sarnase saavutusega hakkama 2005. aastal Moskva CSKA eest mängides. CSKA 103:93 võidumängus Pau-Orthezi üle viskas Müürsepp üleväljamehena 22 silma. Toonases mängus tabas Müürsepp kuus kaugviset.

Kanguri arvele kanti eilses Villeurbanne’i Asveli 68:61 võidumängus Fenerbahce Ülkeri üle mäletatavasti 16 punkti.

Müürsepp kerkis matši parimaks ka 2000. aastal, kui Ateena AEK eest mängides viskas ta belglaste Charleroi vastu 23 punkti. Selle kohtumise võitis AEK 97:73.

Sarnasele saavutusele oli 2004. aastal lähedal ka Tanel Tein, kui tema toonane leivaisa Wroclawi Slask alistas Euroliigas koduväljakul 92:80 Berliini Alba. Teini arvele kanti selles mängus 21 punkti, temast rohkem suutsid aga meeskonnakaaslane Lynn Greer ja Alba mängumees DeJuan Collins, kelle arvele kanti vastavalt 26 ja 28 silma.

Viimase eestlasena sai enne Kangurit mäletatavasti Euroliigas platsile Janar Talts, kuid tema Müürsepa ja Kanguri saavutuseni ei jõudnud. Hooajal 2006/2007 Kölni RheinEnergie eest mängides jäi tema arvele kohtumises Le Mansiga 12 silma. Kölni klubi kaotas toonase kohtumise 73:79. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles