Natalja Bratuhhina kolib õe juurde

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Natalja Bratuhhina
Natalja Bratuhhina Foto: volley.ee

Sügisel toimus võrkpallikaksikute Natalja ja Polina Bratuhhina elus suur muutus. Üle 20 aasta külg külje kõrval tegutsenud õdedest üks läks profileiba teenima Küprosele ja teine Prantsusmaale. Uuest aastast on nad aga jälle koos.




Saatus ei luba õdedel Bratuhhinatel lahus olla. Narvas sirgunud ja koos pealinna kolinud 22-aastased Natalja ja Polina said teineteisest eemal olla vaid kolm kuud.



Kuna Polina Bratuhhina koduklubi Terville’i Florange on Prantsuse meistrivõistlustel võitnud 11 mängust kõigest ühe, oli aeg muutusteks küps. Koju saadetakse Tšehhimaa nurgaründaja Vendula Adlerova ja asemele võetakse Küprose naiskonna Nikosia Panidaliakose ridadesse kuulunud Natalja Bratuhhina.



«Usun, et Natalja on Florange’ile kasulikum kui klubi kalleim pallur Adlerova,» lausus Polina Bratuhhina. «Pea­treener ütles, et ainult neli meie mängijat väärivad kohta professionaalses klubis. Ülejäänute suhtumine jätab soovida.»



Kuigi Natalja Bratuhhina jätab riigi meistrivõistlustel kuuendat kohta hoidva Panidaliakose kerge südamega, kaalus ta Küproselt lahkumist põhjalikult, sest maha jääb tema armastatu, Nikosia Omonia ja kohaliku rahvusmeeskonna temporündaja.



«Poiss-sõber ütles mulle, et Prantsusmaale minek on mulle kasulik, ega püüdnud mind ümber veenda. Võimalik, et ka talle leitakse Prantsusmaal klubi ja ta tuleb mulle mõne aja pärast järele,» märkis Natalja Bratuhhina.



Eile Panidaliakose särgis viimase kohtumise pidanud ja nädala pärast Prantsusmaale lendava Natalja Bratuhhina sõnul ootas ta Vahemere saareriigi klubilt enamat.



«Tase oli arvatust nõrgem. Samas sain treeningutel ja mängudes suure koormuse ning hoidsin end seeläbi vormis,» rääkis tempo- ja diagonaalründajana tegutsenud Natalja Bratuhhina. «Mõned tugevamad Küprose klubid tahavad minuga järgmiseks hooajaks lepingu sõlmida.»



Enne Florange’ile jah-sõna andmist vestles Natalja Bratuhhina telefonitsi pikalt ka naiskonna rumeenlasest juhendaja Pompiliu Dascaluga. «Florange on Polinaga rahul ja ilmselt tahavad oma koosseisu teist Polinat,» naeris Natalja Bratuhhina.



Prantsuse liigas 11 naiskonna seas viimasel kohal asuva Florange’i miinimumeesmärk on tõusta vähemalt pügala võrra, et mitte esiliigasse kukkuda. Uue tööandja eest teeb Natalja Bratuhhina debüüdi 9. jaanuaril, kui külla tuleb Venellesi Pays d’Aix.



«Praegu olen närvis, sest Panidaliakos pole viie päevaga suutnud mulle vabastuskirja teha. Olen klubi sekretäriga seetõttu tülis,» ütles Natalja Bratuhhina.



Kuigi sarmikad õed Bratuhhinad hakkavad mängima ühes naiskonnas, pole neil võimalik sama katuse all elada. «Elan koos duubelklubis mängiva Rumeenia võrkpalluriga. Natalja saab endale eraldi korteri, sest mängijate ümberpaigutamine toob endaga kaasa keerulise paberimajanduse,» selgitas Polina Bratuhhina.


Kuidas lühiajaline eemalolek kolmel eelmisel hooajal GMPga Eesti meistrikulla võitnud Bratuhhinatele mõjus?



Natalja Bratuhhina: «Polina olukord oli keerulisem, sest pidi üksinda hakkama saama. Ta oli vaimustuses, et jälle ühes klubis mängima hakkame.»


Polina Bratuhhina: «Aeg läks lennates. Trennid, mängud ja reisimised võtsid nii palju aega, et millekski muuks mahti ei jäänud.»



NAISED VÄLISKLUBIDES


ITAALIA



• Anna Kajalina


(Piacenza Rebecchi)



PRANTSUSMAA



• Polina Bratuhhina


(Terville’i Florange)


• Natalja Bratuhhina


(Terville’i Florange)



USA



• Heidi Luks (Arkansase ülikool)



ROOTSI



• Kristiina Raap


(Sollentuna Volley)


• Olga Aleksejeva


(Svedala Volley)


• Julija Mõnnakmäe


(Örebro Volley)



KÜPROS



• Triin Kuusk (Larnaca AEK)


• Krista Vahter (Larnaca AEK)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles