Pärn ja Järveoja lähevad Prantsusmaa rallile kolmandat kohta hoidma

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sander Pärn ja Ken Järveoja.
Sander Pärn ja Ken Järveoja. Foto: Timo Anis

Eeloleval nädalavahetusel sõidetakse Prantsusmaal Alsaces 2013. aasta autoralli maailmameistrivõistluste 11. etapp, mis Junior WRC sõitjate jaoks on viies ehk eelviimane. Junior WRC sarjas hetkel kolmandat kohta hoidvad Sander Pärn – Ken Järveoja lähevad rallile vastu lootusega eelmise etapiga võrreldes kiirust tõsta ja kokkuvõttes välja võideldud positsiooni hoida.

«Meie jaoks oli viimane ralli augusti lõpus, kui võtsime osa Lätis toimunud Eesti meistrivõistluste etapist Kurzemes,» rääkis Pärn vahepeal toimunust. Noormees lisas, et ettevalmistus ei ole olnud selline nagu sooviks. «Oleme kodustes tingimustes treeninud asfaldipöördeid, käsipiduri käsitlemist ja katsetanud Hankooki rehvide toimimist erineval kiirusel. Loomulikult oleks tahtnud Euroopas läbi viia mõne testi asfaldil või osaleda mõnel rallil,» selgitas Pärn.

Prantsusmaal ei ole Pärn varasemalt startinud. «See on meie mõlema jaoks esimene Prantsusmaa ralli. Seda võistlust iseloomustatakse kui kõige raskemat asfaldirallit autoralli MM sarjas. Vahelduvad olud, teelekistud mulla- ja kruusasegu ning rajal olevad puulehed võivad teha selle võidusõidu eriti keeruliseks. Lisaks on veel oht vihmale, mis kaarte omakorda segada võib,» iseloomustas Pärn eesootavat Prantsusmaa rallit.

«Selle võistluse esimeseks eesmärgiks on taas võistluse lõpetamine. Teise eesmärgina tahaksime parandada eelmisel Saksamaa MM etapil Junior WRC arvestuses saavutatud kuuendat kohta. Teame, et konkurendid on vahepeal usinalt asfaldirallidel osalenud ja seega võib see keeruliseks osutuda, kuid ennustamine on üks tänamatu töö ja asjad pannakse ikka paika rajal,» ütleb Pärn.

2013. aasta Prantsusmaa MM ralli saab alguse neljapäeva hommikul sõidetava testikatsega. Sama päeva pärastlõunal toimub Strasbourgis ralli ametlik avatseremoonia. Junior WRC sõitjate jaoks lõpeb ralli laupäeva õhtul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles