Kas Kais vahetab Vesiku Venno vastu?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorte Euroopa ja maailmameistriks kroonitud 208 cm pikkune Oliver Venno (vasakul) peaks bloki kõrguse, servi tugevuse ja rünnakuvõimsuse poolest Kristjan Kaisi (paremal) senisest paarilisest Rivo Vesikust üle olema.
Noorte Euroopa ja maailmameistriks kroonitud 208 cm pikkune Oliver Venno (vasakul) peaks bloki kõrguse, servi tugevuse ja rünnakuvõimsuse poolest Kristjan Kaisi (paremal) senisest paarilisest Rivo Vesikust üle olema. Foto: FIVB

Paar viimast aastat ringelnud jutud meie rannavõrkpalli esipaari Kristjan Kaisi ja Rivo Vesiku lahkuminekust hakkavad teoks saama.



Sel suvel algav Maailma Karikas, mis tähendab tennisest tuttavat võistlust riik riigi vastu ja annab võimaluse võidelda välja koht Londoni olümpial, on pannud Kaisi ajusid ragistama, et Eesti saaks välja panna kaks rahvusvahelisel tasemel paari.



Kais rõhutas intervjuu alguses, et kuna võrrandis on praegu veel liiga palju tundmatuid, pole tegemist ametliku versiooniga, kuid oli nõus omi mõtteid jagama.



Jaani jätab Valio Võru


Maailma Karikal, mille esimese ringi turniir peetakse sel suvel, peab riik välja panema kaks paari. Teatavasti haigutab mulluse MK-sarja kokkuvõttes 7. koha pälvinud Kaisi ja Vesiku järel suur tühimik ning seetõttu on edu saavutamiseks parim, kui mõlemad leiavad endale uue partneri.



On üpris tõenäoline, et Vesik hakkab suvel MK-sarjas tiirlema koos Valio Võru saalimeeskonna nurgaründaja Karl Jaaniga, kes seni pole Rain Rauaga rahvusvahelisel areenil suuremat edu saavutanud.



«Sellisest võimalusest oleks patt loobuda,» lausus 24-aastane ja 190 cm pikkune Jaani. «Kaisi asendamine on suur vastutus ning kehvade tulemuste korral tuleb kriitikaks valmis olla.»



Jaani aitab praegu Lõuna-Eesti parima võrkpalliklubi tiitlit kandvat Valio Võrut Eesti-Läti ühisliiga teise ringi lõpuni ning alustab seejärel Nõo rannahallis tõsiseid treeninguid liival.



Doktorikraadi omava Kaisi uue paarilisega on aga keerulisem lugu. Ideaalvariandis lööb kogenud sportlane käed Sloveenia klubis Bledi ACHs tegusid tegeva Oliver Vennoga.



Kais on arvestanud, et 19-aastane ja 208 cm pikkune tulevikulootus vabaneb saalivõrkpallist juuni alguses. Kui Eesti rahvusmeeskond peaks saama mai lõpus peetava EM-kvalifikatsiooni alagrupis esikoha ja tagama koha lõppvõistlusel, on Vennol terve suvi vaba.



Teise koha puhul, mis on tõenäolisem, ootavad koondist septembris ees lisavalikmängud, mis lühendab ühtlasi Venno puhkuseperioodi ja rannavõrkpallile pühendatavat aega.



Hooaeg avatakse Hiinas


2007. aastal koos Kristo Kolloga kuni 18-aastaste Euroopa meistriks kroonitud ja tunamullu U19 MMil kulla pälvinud Venno sõnul võimaldab rannavõrkpall tal suvel toonust hoida.



«Leping ei keela mul rannavõrkpalliga tegeleda. Klubi on huvitatud, et sügisel nende juurde minnes heas vormis oleksin. Miks mitte tegelda endale huvipakkuva alaga,» mõtiskles Venno.



Teadmatust suurendab asjaolu, et pole veel teada, millal ja kus Maailma Karika Vana Maailma tsooni turniir peetakse. Euroopa konföderatsiooni rannavõrkpallitoimkonna liikme Laos Lukase sõnul on end mitteametlikel andmetel üles andnud 30 riiki.



Viimastel andmetel ükski osaleja avaringis vaba pole. Selgus peaks saabuma veebruari jooksul.



Kuna Vesik ja Jaani pole varem koos mänginud, võib juhtuda, et meeste «keemia» ei pruugi sobida. «Kuna tänavuse MK-sarja punktid ei lähe olümpiaarvestusse, on hea võimalus erinevaid variante proovida. Mina lõpetan tippspordiga nagunii Vesikust varem,» märkis Kais.



Kellega kavatseb Kais koos mängida siis, kui Vesik-Jaani omavahel klapivad ja Venno ei saa Maailma Karikal osaleda? «Enne saalikoondise EM-turniiri lõppu ma sellele ei mõtle,» vastas Kais.



Kuna Eesti paarid aprillis Brasiilias peetaval hooaja esimesel MK-etapil majanduslikel põhjustel ei osale, plaanib Kais samal ajal laagrit Ateenas. Kes kreeklastega harjutama lähevad, on aga lahtine. Avavõistlus tehakse ilmselt mai alguses Shanghai MK-l.



Veebruari keskpaigani Tais laagris oleva Vesikuga, kes detsembris sinna jõudes mobiili kaotas, ei õnnestunud Postimehel ühendust saada.



Tartu Pere Leib kutsus Kaisi


Sel hooajal magedalt esinenud Tartu Pere Leib tegi Kristjan Kaisile pakkumise asuda täitma sidemängija kohuseid ja aitama peatreenerit Rainer Vassiljevit.


«Alguses tundus mõte ahvatlev,» tunnistas Tartu Ülikoolis lektorina töötav Kais.



«Põhjalikumalt asja üle järele mõeldes otsustasin siiski loobuda. Oleksin oma tegemistega sõlme jooksnud.»



Pere Leiva mänedžeri Martin Jürgensoni sõnul olid nad Kaisist huvitatud kui varumängijast, kuid esiliiga klubi Eesti Maaülikooli ridadesse kuuluval mehel olid auahnemad kavatsused.



«Mina läinuks Pere Leiba mõttega end põhikoosseisu mängida,» kinnitas Kais. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles