Leibaku nõrgast tulemusest ei maksa järeldusi teha

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaire Leibak
Kaire Leibak Foto: Raigo Pajula

Kolmikhüppe Eesti rekordi omanik Kaire Leibak alustas tänavust sisehooaega laupäeval Võrus Eesti klubide karikavõistlustel 13.55ga. Treener Mehis Viru sõnul võttis hoolealune seda kui treeningvõistlust ning mingeid järeldusi polevat vaja sellest teha.



«Tegelikult algab Kaire hooaeg kolmapäeval kuldliiga võistlusega, seejärel hüppab ta Belgias. Võrus aitas ta lihtsalt oma klubi – lisaks kolmikule hüppas ta ka kõrgust,» selgitas Viru. «Eelmisel päeval tegime veel tugeva treeningu. Võistluski oli rohkem treeningu eest, tavaliselt ju harjutades täishooga ei hüpata, kuid võistluses sai seda teha.»



Viru tõdes, et alati võiks soovida pikemaid hüppeid, ent laupäevase jõuproovi eel oli ta Leibaku seisundist teadlik ega loonud endale asjatuid illusioone. Leibak sai kirja kõik neli katset, hüpates 13.21, 13.55, 13.27 ja 13.47.



Leibaku võistluspäev algaski hoopis kaks ja pool tundi enne põhiala kõrgushüppega, kus ta sai kirja 1.72. Jõudu kulutas piiga seal aga kõvasti – kokku tegi ta 13 katset, kusjuures 1.69 ja 1.72 alistusid alles kolmandal üritusel.



Kõrgushüppe võitis Anna Iljuštšenko 1.84ga. Viis sentimeetrit kõrgemale asetatud latt tuli kolmel korral alla.



Omapäraselt nigelaid tulemusi näidati Võrus veelgi. Sirkka-Liisa Kivine hüppas kaugust 5.87! Tavapäraselt lendab ta vähemalt pool meetrit kaugemale. Võiduks sellest piisas. Veel mullu MMil võistelnud kolmikhüppaja Lauri Leis sai aga laupäeval tulemuse 13.89 ning oli koduses konkurentsis viies. Nii meeste kui naiste karikad kuulusid Tartu Ülikooli spordiklubile.



Maris Mägi sai Austraalias Brisbane’is toimunud kergejõustikuvõistlustel 200 meetri jooksus 24,17ga neljanda koha. See on Mäe isiklik rekord ning Eesti kõigi aegade edetabelis jagab ta nüüd Rutti Luksepaga neljandat kohta. Eesti rekord 23,05 on Ksenija Balta nimel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles