Põldma pääses Saaremaal finaali

Oliver Lomp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Põldma
Jaak Põldma Foto: Liis Treimann
Jaak Põldma suutis alistada Saaremaa Open'il ka teisena paigutatud  soomlase Timo Niemineni (ATP 503) ning edenes finaali.

Esimeses setis asus Põldma kohe  4:1 juhtima ja Nieminenil oli tõsiseid raskusi eestlase väga tugevate eestkäe «pommlöökidega». Esimene sett kuulus Põldmale 6:4, vahendab Eesti Tenniseliit.

Teises setis suutis Nieminen 4:1 juhtima minna. Põldmal tekkisid veel probleemid seljaga ja ta oli sunnitud võtma arstipausi – sett kuuluski soomlasele 6:1.

Kolmandas setis suutis Põldma korrata sarnast mängu, nagu ka esimeses ning eestlane võitis 6:2.

«Esimene sett oleks võinud lõppeda ka 6:1, aga otsustavatel hetkedel hakkasin liialt 
rabelema,» rääkis Põldma. «Teises setis läks algus käest ära ning lõpus andsin ise veidi järele, kuna selg hakkas valutama. Peale väikest meditsiinilist pausi võtsin ennast kokku ja suutsin vastase üle mängida ka pikkades pallirallides, mis on üldjuhul Niemineni trump olnud. Eksisin küll veidi vastase servi tõrjetel, aga oma serv ja eestkäsi tegid mängu lõpuks kindlalt ära.
»

Nieminen pidas oma kaotuse põhjuseks ainult vastase head mängu.

«Ma poleks saanud midagi täna paremini teha, Jaak oli lihtsalt  nii võimas ja ei eksinud ka peaaegu üldse,» märkis soomlane.

Niemineni parim koht maailma edetabelis on olnud 254.

Jaak Põldma finaalivastane selgub hollandlase Roel Oostdam'i  (ATP1172)  ja rootslase Patrick Rosenholm'i (1334), kes mõlemad on suutnud ennast mängida Saaremaal poolfinaali läbi võistluste kvalifikatsiooni turniiri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles