Vooremaa hoiab Hyeresi regatil kaheksandat kohta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EJL olümpiapurjetamise karikasarja viimane etapp ja Eesti meistrivõistlused Laser ja 470 klassidele. Pildil Argo Vooremaa.
EJL olümpiapurjetamise karikasarja viimane etapp ja Eesti meistrivõistlused Laser ja 470 klassidele. Pildil Argo Vooremaa. Foto: EJL

Haapsalust pärit Argo Vooremaa hoiab Prantsusmaal Hyeres’i purjetamise MK-etapil Laser-klassis kolme esimese sõidu järel kaheksandat kohta. Seni on ta teeninud 10., 8., ja 4. koha.

Mullu FINN klassi kolinud Deniss Karpak hoiab kahe sõidu järel 11. kohta. Seni on Karpak saanud 18. ja 10. koha.

Marjaliisa ja Elise Umb on naiste 470 klassis kahe sõidu järel 44 osaleja seas 37. kohal.

Laser Radial klassis purjetav Anna Pohlak (Tallinna Jahtklubi) on 80 võistleja seas 63. positsioonil ning Anne-Mari Luik (ROPK) hoiab 78. kohta. Radialil juhib hispaanlanna Susana Romero.

Regatt lõppeb reedel, mil kõigis klassides toimuvad 10 parimale medalisõidud.

Purjetamise maailmakarikasarja peetakse tänavu teist korda. Sari koosneb seitsmest etapist, millest viis peetakse Euroopas, üks Austraalias ning üks USA-s, sportlaste jaoks lähevad kokkuvõttes arvesse seitsmest etapist viis paremat tulemust.

Sarja avaetapp peeti 14.-19. detsembril Austraalias - Sail Melbourne The Asia Pacific Regatta. 24.-30. jaanuaril võisteldi USA-s Miamis Rolex Miami Olympic Classes Regatta’l, seejärel Hispaanias Palma de Mallorcas 27. märtsist 2. aprillini toimunud Trofeo SAR Princesa Sofia MAPFRE’l.

Peale Hyeres’is toimuvat prantsuse olümpianädala regatti suundutakse Hollandis Medemblikis 26.-30. mail aset leidvale Delta Lloyd Regatta’le. Kuuendaks etapiks on Kieli nädal Saksamaal 19.-27. juunil ning viimaseks Skandia Sail For Gold Regatta Weymouth & Portlandis Suurbritannias 9.-14. augustil. Maailmakarikale võistlevad ainult olümpiaklassid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles