Kanepi: tingimused on kõigile karmid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi
Kaia Kanepi Foto: AP / Scanpix

Esmaspäeval Pekingi olümpiamängudel võistlustulle astuv Eesti parim naistennisist Kaia Kanepi on Hiina pealinnas valitsevate karmide ilmaoludega hästi kohanenud.


Suur õhuniiskus ja üle 30 kraadi ulatuv kuumus nädala alguses Pekingisse sõitnud Kanepile enam muret ei tee. «Olen juba suhteliselt ära harjunud, ainus probleem on see, et kuumus ja niiskus ajavad nii kiiresti higistama, natuke valmistab muret ka õhusaastatus,» rääkis eile Pekingis maailma edetabeli 12. numbri, slovakitari Daniela Hantuchovaga treeninud Kanepi. «Ei ole mõtet viriseda. Tingimused on küll karmid, kuid mitte ainult minul, vaid kõigil.»


Kanepi treener Pablo Giacopelli oli rahul, et hoolealune kiiresti kohanes. «Eestlastel on sellise kliimaga raske harjuda, kuna teie kuumus on tavaliselt kuiv, aga Pekingis jällegi äärmiselt niiske,» rääkis Giacopelli.


Särk läbimärg


«Mina olen sellise ilmaga harjunud, Kaia aga pidi kohanema. Esimene päev oli täiesti talumatu, edasi läks veidi lihtsamaks, esmaspäevaks peaks ta juba täitsa korras olema. Õnneks on ta heas vormis ja seetõttu läks protsess üsna kiiresti.»


«Sellest on raske aru saada, kuidas kuum ja niiskus mõjuda võivad, aga heaks näiteks on see, et pelgalt kõndimisega higistad nii palju, et särk on läbimärg,» jätkas ta. «Eestlane ei kohane nii kiiresti kui aafriklane või lõunaameeriklane, kes on selliste tingimustega juba maast madalast harjunud.»


Muidu on veidi rohkem kui kolm nädalat tagasi pimesooleoperatsioonil käinud Kanepi tervis Giacopelli hinnangul väga hea, ent lõikuse ja vahepealse jalavigastuse tõttu pole Eesti esireket viis nädalat ühtegi võistlusmängu pidanud.


«Olen seda meelt, et kõik juhtus parimal võimalikul ajal, palju kehvem olnuks siis, kui tervisehädad tulnuks keset olümpiat, nüüd aga oli meil aega Kaia terveks ravida ja uuesti vormi ajada,» sõnas Giacopelli. «Viimastel päevadel oleme trennis punktide peale mänginud, et Kaia saaks tunnetuse tagasi. Täna oli treeningmäng Hantuchovaga, eile Shahar Peeriga (edetabeli 25. number – toim). Kaial hakkab rütm tagasi tulema.»


«Olukord läheb iga päevaga üha paremaks,» kinnitas ka 23-aastane Kanepi.


Avaringis mängib Kanepi 14. asetatud itaallanna Flavia Pennettaga. Maailma edetabelis 48. positsioonil paiknev Kanepi on edetabeli 17. reketi Pennettaga varem kohtunud neljal korral ning võitnud neist ühe mängu.


Parim võimalik loos


Pekingi olümpia on tennisistidele tänavu neljas kord vastamisi minna. Kevadel suutis Pennetta Kanepi üle mängida esmalt Vina del Mari veerandfinaalis, siis Acapulco turniiri poolfinaalis ning lõpuks Indian Wellsi teises ringis.


«Loos on täpselt nii hea kui olla saab,» arvas Giacopelli. «Sellisel tasemel enam nõrku vastaseid ei ole. Selles mõttes on positiivne, et tunneme vastast ja teame, mida oodata, ei pea tundmatusse hüppama.»


«Loos võinuks olla parem, aga samas ka kordades kehvem,» analüüsis Kanepi. «Psühholoogiliselt pole mul mingit probleemi. Ma ei mõtle, et olen talle juba kaks-kolm korda kaotanud. Iga päev ja iga mäng on erinevad, kõike võib juhtuda.»


Siiski ihkab eestlanna võitu. «Arvestades, et kaotasin talle tänavu kevadel kord veerandfinaalis ja kord poolfinaalis, siis teda nüüd olümpial võita oleks suhteliselt magus kättemaks,» möönis Kanepi. «Pigem ju võita kuskil suurturniiril, mitte mõnel väikesel.»


Kanepi üksikmäng toimub Eesti aja järgi esmaspäeva varahommikul, sama päeva õhtuses plaanis on kirjas Kanepi ja Maret Ani paarismäng. Ani jõuab Pekingisse täna.

Tennis


Kaia Kanepi ja Maret Ani
Esmaspäev 11.08

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles