Tartu jooksumaratonil saab tutvuda elektriautoga i-MiEV

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitsubishi uuenduslik elektriauto i-MiEV.
Mitsubishi uuenduslik elektriauto i-MiEV. Foto: Silberauto

Selleaastase Tartu Jooksumaratoni ürituste raames esitleb AS Silberauto Mitsubishi uuenduslikku elektriautot i-MiEV. Sõidukit võib näha tähtsamate võistluspaikade juures.

Esmakordselt tuuakse i-MiEV välja reedel, 7. mail maratonikeskuse ehk Eesti Maaülikooli Spordihoone ees (aadressil Kreutzwaldi 3).

8.mail. saab autoga tutvuda Tartu Tähtvere Spordipargis, 9. mail, SEB 28. Tartu Jooksumaratoni põhiürituste toimumispäeval eksponeeritakse elektrisõidukit maratoni finišis - Elvas Tartumaa Tervisepordikeskuses.

Esmakordselt Eestisse jõudev Mitsubishi i-MiEV on kompaktne neljakohaline auto, mis tarvitab edasiliikumiseks vaid elektrienergiat. Sõidukil on ka väike sisepõlemismootor, kuid erinevalt hübriidautodest kasutatakse seda vaid generaatori käitamiseks. Seetõttu ei erita auto sõidu ajal CO2.


Mitsubishi I-MiEV-i vaikne, keskkonna- ja energiasäästlik jõuallikas teeb autost ideaalse linnasõiduki. Tippvõimsuseks on 47 kW ja suurimaks pöördemomendiks 180 Nm. Juht saab valida kolme sõidurežiimi vahel: maksimaalne kiirendus, maksimaalne ökonoomsus või maksimaalne pidurdusjõu taaskasutamine.

Auto liitium-ioonakusid saab laadida otse vooluvõrgust, ühe laadimisega saab sõita 160 kilomeetrit. 200-voldise pingega majapidamiselektriga laadimine võtab aega umbes 7 tundi, kiirlaadimine kolmefaasilise vooluga võtab aega vaid 30 minutit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles