Kanguri koduklubi supermäng sundis Olympiakose tegema negatiivset ajalugu

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Milano Emporio Armani purustas Euroliigas tiitlikaitsja Olympiakose 30 punktiga.
Milano Emporio Armani purustas Euroliigas tiitlikaitsja Olympiakose 30 punktiga. Foto: SCANPIX

Eile õhtul korvpalli Euroliigas Kristjan Kanguri tööandjalt Milano Emporio Armanilt ülisuurelt 51:81 lüüa saanud tiitlikaitsja Pireuse Olympiakos pole aastakümneid Euroliigas nii halba mängu teinud.

Olympiakos suutis Milano hea kaitse vastu visata kõigest 51 punkti - nii halvasti esineti Euroliigas rünnakul viimati 1979. aastal. Teisel poolajal visati vaid 19 punkti, seejuures sai Kreeka tippklubi viimasel veerandajal mängust korvi alles kaheksa minuti möödudes. Milano hoidis kuulsad külalised kolmandal-neljandal veerandajal ühe 16-minutilise perioodi jooksul kõigest kaheksa punkti peal.

Sel hooajal oli Olympiakos enne eilset võitnud Euroliigas kõik 11 mängu, koduliigaski on 12 vooru jooksul kaotatud vaid korra. «Probleem ei ole kaotuses, vaid selles, kuidas kaotasime,» lausus 12 punktiga külaliste resultatiivseimaks kerkinud Georgios Printezis Euroliiga kodulehele. «Oleme juba mitmes viimases mängus halvasti tegutsenud ja peame nüüd aru saama, mis meie mängus ei toimi. Täna ei teinud me väljakul mitte midagi sellest, mida enne mängu kokku leppisime.»

Milano võidu peaarhitektiks kerkis 29 punktiga Keith Langford, kes tabas kuuest kaugviskest viis. Eeskätt hiilgas Milano aga meeskondliku tegutsemisega, seda eriti kaitses. «Võimalik, et Alessandro Gentilest viimasel hetkel ilma jäämine (itaallane haigestus – toim) muutis meeskonna teravamaks, sest pidime ootamatult koosseisu muutma,» leidis Milano peatreener Luca Banchi. «Kõik mängisid 40 minutit kirega ja energiliselt. Saime erilisest õhtust lisaindu, tegutsesime kaitses aktiivselt ja leidsime pingilt kõvasti abi,» lisas ta.

Vahetusest mängu sekkunud Kangur sai platsil viibida 17 minutit, punktiarvet küll ei avanud, ent võttis neli lauapalli, tegi ühe vaheltlõike ja tegutses hästi kaitses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles