Putin: olen mitmete homoseksuaalsete inimestega sõbralikes suhetes

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Vladimir Putin andis täna Sotšis intervjuu nii Vene kui välismaistele ajakirjanikele.
President Vladimir Putin andis täna Sotšis intervjuu nii Vene kui välismaistele ajakirjanikele. Foto: SCANPIX

Venemaa president Vladimir Putin sõnas intervjuus BBC-le, et Venemaal ei toimu homoseksuaalsete inimeste diskrimineerimist ning et tal pole tavapärasest erineva seksuaalse orientatsiooniga inimeste vastu midagi.

«Tunnen ka ise mitmeid homoseksuaalseid inimesi. Me saame sõbralikult läbi ja mul pole nende suhtes mingisuguseid eelarvamusi,» ütles Putin BBC1 saates Andrew Marrile.

«Mitmed tuntud geid nagu laulja Elton John on meil populaarsed. Kui tahate teada minu isiklikku arvamust, siis inimeste seksuaalne orientatsioon ei huvita mind absoluutselt. Ma austan mitmeid selliseid inimesi, ent nende saavutuste, mitte orientatsiooni tõttu,» lisas Putin.

Venemaal võeti enne eelseisvaid taliolümpiamänge teatavasti vastu seadus, mis keelab «homopropagandat» teha. Seetõttu on geiõiguslased kogu maailmas kutsunud riike üles Sotši olümpiamänge boikoteerima.

«Sotšisse tulevatel pealtvaatajatel ega sportlastel pole Venemaal vaja hirmu tunda, siin ei toimu mingisugust diskrimineerimist,» kinnitas president.

Mitmed lääneriikide juhid on teatanud, et ei sõida olümpiamänge vaatama. USA president Barack Obama teatas detsembris rõhutatult, et Ühendriikide olümpiadelegatsiooni kuulub ka mitu avalikult homoseksuaalset endist sportlast, nende seas kunagine naiste tennise maailma esinumber Billie Jean King.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles