19-aastane Kanada neiu teeb Austraalias elu parimat turniiri

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eugenie Bouchard.
Eugenie Bouchard. Foto: SCANPIX

Austraalia lahtiste tennisemeistrivõistluste tänavune suurim üllataja on 19-aastane kanadalanna Eugenie Bouchard, kes on naisüksikmängus jõudnud juba poolfinaali.

Tänases veerandfinaalis oli Bouchard 5:7, 7:5, 6:2 üle endisest maailma esireketist Ana Ivanovicist. Tasavägine kohtumine kestis ligi kaks ja pool tundi. Seejuures oli Ivanovic lülitanud eelmises ringis konkurentsist maailma esireketi Serena Williamsi.

Mängujärgses intervjuus oli Bouchard endaga eriti rahul seetõttu, et suutis mängida otsustava seti tähtsatel punktidel agressiivselt ja edukalt mängida. «Olen äärmiselt kannatamatu inimene, kuid püüan vähemalt väljakul rahulikuks jääda,» sõnas ta.

Bouchard võitis tunamullu Wimbledoni juunioride turniiri, kuid ei pääsenud eelmisel aastal Austraalia lahtiste kvalifikatsioonist edasi. Seejärel jõudis ta aga Prantsusmaa lahtistel ja US Openil teise ning Wimbledonis kolmandasse ringi, tõustes aastaga maailma edetabeli 144. realt tänaseks juba 31. kohale. Edukas esinemine tõi talle ka WTA mulluse aasta uustulnuka tiitli.

Edukad mängud Austraalia lahtistel kergitavad kanadalanna järgmises tabelis eeldatavasti koguni teise kümne piirile. Ppoolfinaalis on Bouchardi vastaseks maailma neljas reket Na LI, kes nägi Flavia Pennetta alistamiseks märksa vähem vaeva - hiinlanna võidunumbrid olid 6:2, 6:2.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles