Maradona õrritas taas Pelét: jääd alati paremuselt teiseks

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Diego Maradona teab, kes on jalgpallimaailmas mees number üks.
Diego Maradona teab, kes on jalgpallimaailmas mees number üks. Foto: SCANPIX

Argentiina jalgpallilegend Diego Maradona värskendas vana vihavaenu brasiillase Peléga, väites järjekordselt, et hoopis tema on kõigi aegade parim mängija ning Pelé osaks jääb alati number kahe roll.

Pelé sai tänavusel maailma parima jalgpalluri valimisel Šveitsis eriauhinna nimega Ballon d’Or Prix d’Honneur, sest tema mängijapäevil valiti maailma parimat vaid Euroopas mänginud jalgpallurite seast. Maradonale ei avaldanud selline auhind aga vähimatki muljet. «Kuidas saab keegi üldse öelda, et Pelé sai Ballon d’Ori enne mind? Mulle ulatati see auhind juba 1996. aastal Pariisis. On suur viga, et see autasu nüüd üldse talle anti,» lausus Maradona ESPNile.

«Pelé jääb alati Maradonaga võrreldes paremuselt teiseks. Ta on mees number kaks isegi oma kodumaal, sest Ayrton Senna on temast igavesti eespool,» viitas Maradona 1994. aastal hukkunud vormel-1 sarja maailmameistrile. «Kurb küll, aga Pelé on igavesti teine, olgu siis jalgpallis või Brasiilias. Tänavu Cristiano Ronaldole maailma parima auhinda üle andes pobises ta «Cristiano Leonardo». Juba see näitab, mis mehega tegu on,» tulistas Maradona edasi.

Maradona eluapigaks on praegu Dubai, kus ta täidab riikliku spordisaadiku rolli. «Olen rahul sellega, mida teen jalgpalli heaks ja enda heaks,» kinnitas argentiinlane. «Mina olen rahul, et elan Dubais. Pelé elab aga FIFAs.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles