Sotšis plaanitakse enne OMi algust massilist koerte hukkamist

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hulkuv koer Sotšis.
Hulkuv koer Sotšis. Foto: SCANPIX

Sotšis tehti kohalikule kahjuritõrje firmale eesmärgiks elimineerida linnast hulkuvad koerad. Eelmisel nädalal jooksis OMi avatseremoonia peaproovil olümpiastaadionile üks hulkuv koer ja seejärel otsustasid kohalikud võimud tegutsema hakata.

Kohalikud võimud ei ole täpsustanud, kas hulkuvad koerad lastakse maha või mürgitatakse, kirjutab AP.

APga vestelnud Sotši kahjuritõrje firma peadirektori Aleksei Sorokini poolt öeldi, et nad on Sotšis aastaid hukanud hulkuvaid koeri ja vastavalt lepingule jätkavad nad sama tegevusega ka olümpiamängude ajal.  

Sorokini sõnul on Sotši tänavatel tuhandeid hulkuvaid koeri ja osa neist on hammustanud ka lapsi. Sorokini sõnul osales ta eelmisel nädalal OMi avatseremoonia prooviesinemisel ja sel ajal jalutas areenile üks hulkuv koer.

«Koer jooksis Fišti staadionile, viisime ta kohe minema. Kui midagi sellist peaks juhtuma päris avatseremoonia ajal, siis oleks see häbiplekk tervele riigile,» teatas Sorokin.

Sotšis on hulkuvad koerad küllaltki tavaline nähtus ning paljud neist kogunevad just ehitusplatside lähedale, kuna seal on lootust tööliste käest süüa ja peavarju saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles