Kaia Kanepi: selline teadmatus vastaste kohta on harv juhus

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi.
Kaia Kanepi. Foto: SCANPIX

Homme algaval kodusel Fed Cupi Euro-Aafrika III tsooni turniiril alagrupis Namiibia ja Armeeniaga vastamisi mineva Eesti tennisenaiskonna esinumber Kaia Kanepi tunneb ennast kindlalt hoolimata sellest, et vastastes suurt midagi ei tea, kuid tunnistas samas, et ärevus on pisut suurem kui teistel turniiridel.

«Kodupubliku ees tahaks ikka võita ja sellest ka väike pinge, aga see läheb tavaliselt paari esimese geimiga üle,» lausus maailma edetabelis 27. kohal olev Kanepi, kes tunnistas enne loosimist peetud pressikonverentsil ausalt, et vastastest pole tal vähimatki aimu. «Ei ole vahet, kes vastu tuleb, sest ei oska kellegi kohta õieti midagi öelda,» muigas ta. «Selline olukord on muidugi harv juhus, sest WTA turniiridel olen ikka vastastega kursis. Aga kui ise hästi mängin, ei tohiks kellegi vastu probleeme tekkida.»

Kanepi sõnu ei saa kindlasti nimetada liialt üleolevateks, sest Namiibia ja Armeenia koosseisu ei kuulu Tallinna turniiril ainsatki mängijat, kes mahuks WTA edetabelisse. Siiski ei pelga Eesti esireket, et saadav mängukogemus liialt kehvaks jääks. «Mäletan, et kui näiteks paari aasta eest Tokyo turniiril Caroline Wozniackit võitsin, olin mänginud enne seda ITFi turniiril vist maailma umbes 150. reketiga ja talle kaotanud. Seega mängida on alati kasulik,» leidis Kanepi.

Kui Tallinnas peetakse poolfinaalid laupäeval – mõlema poolfinaali võitjanaiskond pääseb tulevaks aastaks II tsooni –, siis juba teisipäeval mängib Kanepi Doha turniiril. Kuni suvise Wimbledoni turniirini on tal võistluskalender enda sõnul enam-vähem paigas. «Pärast Dohat tuleb Dubai turniir, siis Acapulco ja seejärel kaks turniiri USAs,» lausus ta.

Uuele aastale vaadates on Kanepil vaid üks soov. «Loodan terve aasta tervena püsida ja mängida. Kahel viimasel aastal pole see kahjuks õnnestunud. Põhieesmärgiks on muidugi suure slämmi turniirid, aga tennises ei sõltu vormi osas teatavasti kõik ainult endast. Oleksin ma kergejõustiklane, siis oskaksin ehk öelda, kuhu tippvormi ajastan,» muigas Kanepi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles