Neljapäeval võidutsesid Fed Cupil Moldova, Malta, Norra ja Namiibia

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Namiibia naiskonna liige Lesedi Sheya Jacobs.
Namiibia naiskonna liige Lesedi Sheya Jacobs. Foto: Toomas Huik

Neljapäeval Fed Cupi raames toimunud kohtumistel olid edukaimad Moldova, Malta, Norra ja  Namiibia. Eesti naiskond astub väljakule taas reedel, mil vastaseks on Armeenia  võistkond.

Fed Cupi teise võistluspäeva tulemused olid Moldova-Küprose kohtumistel vastavalt 6:1, 6:2; 3:6 6:4 6:4 ja 6:3 6:3 Moldova kasuks. Norra-Madagaskari mängudest esimene läks 6:0, 6:2 Madagaskarile, teine aga 6:1 2:6 7:6(3) Norrale ning paarismäng samuti Norrale tulemusega 6:4 6:3. Malta-Islandi kohtumistel oli parem Malta 6:1 6:1; 6:3 6:3 ja 7:5 6:4. Armeenia-Namiibia kohtumistel läks esimene võit Namiibiale 6:2, 6:3, teine aga Armeeniale 6:2, 6:0. Paarismängus näitas oma paremust jällegi Namiibia tulemusega 7:6(5), 6:2.

Reedel kohtuvad omavahel Eesti ja Armeenia, Kreeka ja Madagaskari, Taani ja Norra ning Iirimaa ja Malta naiskonnad. Esimesed kaks kohtumist on üksikmängud ning kolmas paarismäng. Mängud algavad kell 16.00 ning Eesti-Armeenia kohtumised toimuvad keskväljakul.

Tere Tennisekeskuses toimuvate võistluste algus on kolmapäevast reedeni kell 16.00. Laupäevased mänguajad selguvad reede õhtul.

Fed Cup on maailma suurim rahvusvaheline naiskondlik tenniseturniir, millest võtavad  osa ligi 100 riigi võistkonnad. Kõrgeima asetusega on kaks maailma gruppi, millele järgnevad piirkondade kaupa jaotatud 3 tsooni – Lõuna- ja Põhja-Ameerika, Aasia/Okeaania ja Euro/Aafrika. Euro/Aafrika tsooni alagrupis on omakorda kolm gruppi, teistes kaks gruppi.

Eesti naiskonna edukaim sooritus Fed Cupil jääb aastasse 2010, mil jõuti kõrgeima maailmagrupi play-off`idesse pärast üheksat järjestikust võitu eelnenud alagruppides.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles