Alaver: Šmigun-Vähi dopingukahtlus on Vene meedia spinn

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mati Alaver.
Mati Alaver. Foto: Liis Treimann

Vene portaal Ves Sport avaldas üleeile õhtul artikli, milles väidetakse, et ühe või kahe Eesti murdmaasuusataja dopinguproov Torino olümpialt on kordusproovis andnud positiivse näidu. Kahekordne olümpiavõitja Kristina Šmigun-Vähi kirjutas seejärel eile õhtul tehtud avalikus pöördumises, et Torino olümpial temalt võetud dopinguproovi uue analüüsimise käigus leiti molekule, mis viitavad keelatud ainete kasutamisele. Lisaks avalikule pöördumisele kinnitas Šmigun-Vähi oma puhtust ka ETV Spordisaate otse-eetris.

«Minu jaoks tähendab see arusaamatut käitumist Rahvusvahelise Olümpiakomitee poolt, kuna eeldatavasti need proovid kuuluvad ROK-ile ja tema on algselt selle info haldaja. Juhin tähelepanu, et ROK ei tulnud selle infoga välja, kes on ebamugavas olukorras, vaid Venemaa meedia ja see on puhas nende spinn,» kommenteeris Eesti suusakoondise juht Mati Alaver antud teemat  ERRi vahendusel.

Kauaaegne Eesti suusakoondise juht tõi välja, et hiljuti jäi dopongukasutamisega vahele kaks Venemaa naissportlast, Irina Starõhh ja Jekaterina Jurjeva, ning kuna Sotši olümpia algas, soovitakse endalt tähelepanu kõrvale juhtida.

«Kui B-proovid on negatiivsed, siis sportlane on pandud kahetsusväärsesse seisu. Keegi ei mõtle, et tegu on noore naise ning kahe lapse emaga,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles