Gudlevskise 55 meeletut tõrjet

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristers Gudlevskis
Kristers Gudlevskis Foto: SCANPIX

Vaevalt leidus palju inimesi, kes oleksid julgenud enne Kanada ja Läti vahelist olümpia veerandfinaali panna raha meie lõunanaabrite edule. Kuid spordi võlu peitub ootamatustes ning Läti oli eile õhtul väga lähedal ühele hokiajaloo suuremale imele.

Läti väravas seisnud Kristers Gudlevskis oli justkui läbimatu – kanadalased pommitasid Läti väravat igast suunast ja igast asendist, kuid noor lätlane tegi uskumatud 55 tõrjet. Lisaks aitasid teda meeskonnakaaslased, kes ei pidanud paljuks litri ette viskuda, et niimoodi kummiketta teekonda peatada.

Kanada pääses küll 14. minutil 1:0 juhtima, kuid kõigest kaks minutit hiljem seadis Lauris Darzins jalule viigi. 1:1 seis püsis kaua – Kanada pommitas ja Läti püsis umbkaitses ning otsis oma võimalust üksikutes vasturünnakutes. Alles seitse minutit enne lõppu viskasid kanadalased arvulisest ülekaalust 2:1. Läti üritas lõpuni, kuid mängu päästa ei suutnud.

Läti meeskonna vaprusele andisid au ka Kanada fännid, kes tervitasid väljakult lahkuvaid vastasmeeskonna mängijaid sooja aplausiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles