Pahane iluuisutreener andis olümpiavõitja kriitikutele vastulöögi

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Adelina Sotnikova.
Adelina Sotnikova. Foto: SCANPIX

Sotši olümpiamängudel on lahvatanud skandaal seoses naiste üksiksõidu olümpiakullaga - mitmed ala asjatundjad väidavad, et esikohta ei väärinud mitte 17-aastane venelanna Adelina Sotnikova, vaid Lõuna-Korea esindajanna Yuna Kim, kes pidi leppima hõbedaga. Vastuoludesse kistud värske olümpiavõitja Sotnikova koreograaf Pjotr Tšernõšov on andnud kriitikutele aga vastulöögi ning teatas täna, et tema hoolealune oli igati võitu väärt.

Eile kavas olnud naiste üksiksõidu vabakava järel krooniti värskeks olümpiavõitjaks Sotnikova, ent täna avaldati mitmes maailma väljaandes asjatundjate arvamusi, mille kohaselt oleks pidanud esikoha teenima hoopis lõuna-korealanna Kim.

Sotnikovat juhendav koreograaf vastas venelanna kriitikutele, et 17-aastane Sotnikova oli olümpiakulda igati väärt. «Me järgisime moodsa iluuisutamise mängu reegleid ja võitsime nende järgi ausalt,» kommenteeris Sotnikova koreograaf Tšernõšov.

«Praegu peab iluuisutamise reeglitest arusaamiseks olema tõeline ekspert. Kui küsida professionaalse iluuisutaja arvamust, siis pole kahtlustki, kes võitis. See ei ole ju nagu kergejõustik, kus keegi jookseb kiiremini. See on väga subjektiivne. Kõigil ei ole sama maitse, sest mõnele meeldib punane, teistele sinine. Kellel õigus on? Mõnele meeldib rohkem atleetlikkus, teistele tantsuline ballett, mõnele meeldib Luikede järv... Kellel on õigus, kellel mitte?» lisas Tšernõšov.

Erinevate asjatundjate spekulatsioonide kohaselt võis naiste üksiksõidu hindamine olla kallutatud, sest žüriisse kuulus skandaalne ukrainlane Juri Balkov, kes teenis 1998. aasta Nagano olümpiamängudel kokkuleppehindamise eest aastase keelu. Lisaks kuulus kohtunike hulka ka Venemaa uisuliidu peadirektori Valentin Pisejevi naine Alla Šehhovtseva.

Venelannat Sotnikovat ja hõbemedalile tulnud Kimi jäi lahutama ligikaudu viis punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles