Hollandi kiiruisutamise treener süüdistas ameeriklaste halvas vormis teist spordiala

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA kiiruisutaja Shani Davis.
USA kiiruisutaja Shani Davis. Foto: SCANPIX

Sotšis toimuvatel taliolümpiamängudel on üsna kesiselt esinenud Ameerika Ühendriikide kiiruisutajad ning ühe Hollandi kiiruisutamise treeneri arvates on selles süüdi USAs populaarne spordiala Ameerika jalgpall.

Ameeriklased on Sotšis hädas olnud oma esitustega ning keset olümpiat paluti luba vahetada oma sõidutrikoosid. Riiete vahetamine ameeriklasi aga ei aidanud ning neil on endiselt kiiruisutamise medalitabelis kirjas nullid - esimest korda alates 1984. aastast jäävad USA kiiruisutajad medalita.

Medalitabelit on võimsalt juhtimas Holland, kellel on Sotšist võidetud juba 21 kiiruisutamise medalit - kuus kulda, seitse hõbedat ja kaheksa pronksi. Hollandlaste treeneri Jillert Anema hinnangul pole ameeriklaste kehva vormi taga mitte ainult halvad trikood, vaid vähene eneseusk.

«Trikoo oli üheks põhjuseks, aga mitte seetõttu, et see oli halb. Põhjus oli hoopis selles, et usuti, et see on halb. Uisutamises tuleb endasse uskuda nii nagu ameeriklased on alati teinud. Ameeriklased on alati uskunud, et neil on õigus ja nad on parimad, kuigi alati pole see tõsi,» selgitas Anema.

Hollandi treener lisas, et lisaks eneseusule on halbade tulemuste põhjuseks Ameerika jalgpall, mis röövib teistelt aladelt väärt sportlasi.

«Te (ameeriklased- toim.) tapate end Ameerika jalgpallis. See on nii jõhker, aga kuna teile see meeldib ning te panete kõik raha sinna, jääb teistele aladele selle võrra vähem. Mitte keegi ülejäänud maailmas ei taha teiega sellel alal võistelda,» võttis Anema kokku oma mõttekäigu, mille järgi peaksid ameeriklased suunama rohkem raha ja sportlasi teistesse aladesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles