Björndalenile kaks kuldmedalit toonud püss kadus jäljetult

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ole Einar Bjørndalen
Ole Einar Bjørndalen Foto: Reuters/ScanPix

Norra laskesuusakuulsus Ole Einar Björndalen sai ebameeldiva üllatuse osaliseks, kui tema relv teel Sotšist Zürichisse kaduma läks.

Sotši olümpiamängudel kaks kuldmedalit võitnud ja 13 medaliga kõigi aegade edukaimaks talisportlaseks kerkinud Björndalenile kinnitati, et tema relv, mille ta pärast viimast võistlust käest andis, on viidud võistluspaigast Laura suusastaadionilt turvaliselt Sotši lennujaama. Zürichisse relv aga enam ei jõudnud.

«Olukord on väga murettekitav. Olen paljudesse kohtadesse helistanud ja püüdnud püssi leida, aga keegi ei tea sellest midagi. Loodetavasti ilmub relv siiski välja. Kui ei ilmu, on mul suur probleem,» kurtis õnnetu Björndalen väljaandele VG.

Venemaal kehtiva karmi relvaseaduse tõttu hoiti sportlaste püsse seejuures Laura staadionil seitsme luku ja rivi taga ning suusatajad said relvad enda kätte vaid treeningute ja võistluste ajaks. Järgmine võistlus on Björndalenil plaanis teha järgmisel nädalal Sloveenias Pokljukas. Kui püss selleks ajaks välja ei ilmu, peab norralane kasutusele võtma varurelva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles