Politseiekspert esines Pistoriuse kohtuasjas pöördelise tunnistusega

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oscar Pistorius.
Oscar Pistorius. Foto: SCANPIX

Lõuna-Aafrika politsei ballistikaekspert Christian Mangenakinnitas tänasel kohtuistungil, et jooksja Oscar Pistoriuse tulistatud esimene kuul tabas tema tüdruksõpra Reeva Steenkampi puusa, mitte pähe. See kinnitab seniste tunnistajate sõnu ja lükkab otsustavalt ümber Pistoriuse kaitsjate teooria.

Kuigi mitu tunnistajat on kinnitanud, et kuulsid naisterahva karjeid veel ka pärast seda, kui kõlas esimene lask, on Pistoriuse kaitsjad väitnud, et esimene kuul tabas Steenkampi pähe ja seetõttu ei saanud naine rohkem häält teha. Pistorius süüdistatakse 29-aastase Steenkampi ettekavatsetud tapmises, jooksja ise väidab, et tegu oli õnnetusjuhtumiga – ta pidas keset ööd ärganuna naist majja tunginud murdvargaks. Kui jooksja tapmises süüdi mõistetakse, ootab teda vähemalt 25 aasta pikkune vangistus.

Mangena sõnul seisis Steenkamp tema hinnangul teisel pool vannitoa ust, kui esimene kuul teda puusa tabas. Naine kukkus seetõttu vastu vannitoas olnud ajakirjariiulit. Eksperdi sõnul jäi Steenkamp seejärel maha kaitseasendisse, enne kui viimane, neljas kuul teda pähe tabas. «Reeva mõlemad käed olid pea kaitseks üles tõstetud,» kirjeldas Mangena. «Viimane kuul tabas teda pähe, purustades kolju.»

Protsessi alguses kirjeldas Pistoriuse naaber Michelle Burger, kuidas ta kuulis enne laskude kõlamist «verdtarretavaid karjatusi». Burger sõnas, et pärast viimast lasku karjed vaibusid. Samuti seadis Mangena varasemal istungil kahtluse alla Pistoriuse väite, et ta pani jalaproteesid jalga, võttis seejärel relva ja tulistas. Mangena sõnul ei kandnud Pistorius aga tulistamise hetkel proteese. Kohtuprotsessi käigus on riiklik süüdistaja üritanud luua Pistoriusest pilti kui relvahullust mehest, kellel on lühike kannatus. Prokurör Gerrie Nel teatas täna, et süüdistus on valmis lõpetama juba järgmisel nädalal – varem kui seni arvati – ning seejärel astub tõenäoliselt tunnistajapinki ka Pistorius ise.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles