Meistrite liiga ajaloo kõige raskemad veerandfinaalid pakuvad põnevust

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ManU peatreeneril David Moyesil seisab ees raske ülesanne.
ManU peatreeneril David Moyesil seisab ees raske ülesanne. Foto: AFP/SCANPIX

Aprilli alguses taas mängudega alustav jalgpalli Meistrite liiga pakub veerandfinaalides põnevuslahinguid nelja riigi suurklubide vahel.

Meistrite liiga valitsev meister Bayern sai loosi tahtel vastaseks alles viimasel hetkel edasi pääsenud Manchester Unitedi, kelle hooaeg pole kulgenud just kõige säravamalt. Saksamaa ja Inglismaa valitsevate meistrite paaris on soosik Bayern, kes juhib ka sel aastal koduliigat võimsalt. Esimest hooaega uue peatreeneri käe all mängiv ManU hoiab Inglismaal aga alles seitsmendat kohta ja seega on Unitedi meeste parim võimalus ka järgmisel hooajal Meistrite liigas mängimiseks finaali jõuda ja see ära võita.

«Saime liiga favoriidid ja tiitlikaitsjad, seega on loos väga raske, aga ootan seda siiski huviga,» kinnitas ManU peatreener David Moyes.

Kuigi Manchesteri meeskonda ei tohiks alahinnata, oli Bayern loosiga rahul. «See on hea loos. Manchester ei ole oma parimas vormis,» teatas Bayerni ründeäss Arjen Robben, kelle 89. minutil löödud värav tagas Müncheni meeskonnale eelmise aasta finaalis 2:1 võidu Dortmundi Borussia üle.

Möödunud hooajal teise kohaga leppinud Dortmund peab veerandfinaalis maha eelmise aasta poolfinaali korduse – jälle kohtutakse Madridi Realiga. Kui möödunud aastal jõudis poolfinaalist seisuga 4:3 edasi Dortmund, siis sel aastal on soosik pigem Real, kes oli kaheksandikfinaalseerias kindlalt 9:2 üle Schalkest ja pole sel hooajal veel kordagi Meistrite liigas kaotanud. «Loodame siiski oma väikese võimaluse ära kasutada,» tunnistas Dortmundi peatreener Jürgen Klopp. Dortmundil saab kindlasti olema raske just Cristiano Ronaldo ohjeldamisega, sest portugali päritolu superstaar on sel hooajal löönud juba 13 väravat ja tahab ilmselt alistada Lionel Messi nimel olevat liiga rekordi, milleks on ühel hooajal 14 tabamust.

Just Messi koduklubi Barcelona loositi kolmandasse veerandfinaalpaari, kus Hispaania liigade duellis kohtub Barca liiga esikoha pärast võitleva Madridi Atleticoga. Koduses liigas on sel hooajal kohtutud seni korra ning siis lepitud 0:0 viigiga. Kuna Barca võitis kaheksandikfinaalseerias kindlalt 4:1 Manchester Cityt ning koos linnarivaali Realiga seni ainsana Meistrite liigas kaotuseta püsiv Atletico oli samuti veenvalt 5:1 üle AC Milanist, on oodata põnevat vastasseisu.

«Need on läbi ajaloo kõige võimsamad veerandfinaalid. Loositavate hulgas polnud ühtegi meeskonda, keda oleks endale vastaseks tahtnud,» tunnistas Barcelona spordidirektor Andoni Zubizarreta – niisiis on tegemist võrdsete heitlusega.

Neljandana loositi omavahel kokku kahe aasta tagune liiga võitja ning hetkel Inglismaal esikohta hoidev Chelsea ja Prantsusmaa liigat juhtiv Pariisi Saint-Germain. Selleski paaris on raske favoriiti ennustada, aga kindlasti saab olema huvitav jälgida Chelsea sõnaka peatreeneri Jose Mourinho ning PSG kuraasika ründeässa Zlatan Ibrahimovici vastastikuseid sõnavõtte.

Veerandfinaalide avamängud peetakse 1. ja 2. aprillil, korduskohtumised 8. ja 9. aprillil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles