Jõeäär legendaarse võistluse eel vormi üle ei kurda

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gert Jõeäär.
Gert Jõeäär. Foto: Mihkel Maripuu

Jalgrattur Gert Jõeäär (Cofidis), kes on sellel kevadel mitmel korral head minekut näidanud, stardib eeloleval pühapäeval legendaarsel ühepäevasõidul Tour of Flanders. Meest on võistluse eel seganud paar kukkumist, kuid vormi üle ta ei kurda.

Jõeäär saavutas mõne nädala eest elu kaalukaima võidu, teenised esikoha Driedaagse van West-Vlaanderen mitmepäevasõidul, kuid ei ole järgnevatel sõitudel enam sama heas hoos olnud. «Nädal peale velotuuri võitmist sattusin trennis väikesesse kukkumisse ning kaotasin mitu ruutsentimeetrit nahka ja korra panin külje maha ka GP Cholet-il. Ei midagi hullu, kuid natuke segas ikka. Muidu on vorm olnud vahelduva eduga hea, kuid mõnel sõidul on tulemus läinud ka ebaõnne nahka, mis on munakiviklassikutel üsna tavaline,» lausus rahuliku meelega Jõeäär.

Eeloleval pühapäeval läheb Jõeäär Belgias võistlustulle 259 kilomeetrisele Tour of Flandersile, mis on tuntud järskude munakivi tõusude poolest ning on üks enim hinnatud ühepäevasõite maailmas. «Vormi üle praegu kurta ei saa, kuid Flanders on ikka midagi muud. Tõusumeetreid on seal kõvasti ning tase maailma tipp,» jäi Jõeäär realistiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles