Tänak pärast avakatset: õige ralli algab reedel

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak Portugali rallil.a
Ott Tänak Portugali rallil.a Foto: Andre Lavadinho

Neljapäeval algas Portugali pealinna Lissaboni tänavatel sõidetud 3,27 kilomeetrise publikukatsega hooaja neljas autoralli MM-etapp.

Ott Tänak ja Raigo Mõlder osalevad Portugali M-Sport meeskonna Ford Fiesta RS WRC autoga ja Lissaboni publikukatsel sõitsid nad välja seitsmenda aja, kaotust katse võitnud Volkswagen Motorsport meeskonnale Sebastien Ogier ja Julien Ingrassia oli 4,5 sekundit.

«Esimene katse sai rahulikult kirja, tegin ise mõned pisivead ja auto oli pisut liiga pehme. Õige ralli algab reedel ja siis näeme, mis päriselt saama hakkab. Olud on keerulised ja rehvivalik saab olema samuti keeruline,» rääkis Tänak peale Lissaboni katset.

Täna sõidetakse kuus kiiruskatset, mis jäävad Farost, pisut põhjapoole. Tegu on kolme korduvkatsega. Kuna rallile eelnenud päevadel olid Portugalis suured vihmasajud, lühendati kolmandat ja kuuendat katset pea viie kilomeetri jagu, kuna vihm oli sealt osa teed ära viinud. Kokku on reedeste katsete pikkuseks 137,36 kilomeetrit. Esimesele katsele stardib esimene auto Eesti aja järgi kell 12.06.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles