Jõeäär ja Eesti juuniorid stardivad mainekal Paris-Roubaix’l

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gert Jõeäär.
Gert Jõeäär. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti juunioride maanteekoondis sõidab otse kevadlaagrist Põhja-Prantsusmaale, et seal startida hooaja esimesel võidusõidul ning sama võidusõidu elukutseliste jõukatsumises asub võistlustulle Gert Jõeäär.

«Laager sujus hästi, ilmad olid head ning treeningprogramm sai täidetud. Eks koondislaste vormist mingi ülevaade on olemas, kuid tegemist on siiski hooaja esimese võistlusega ning midagi ennustama hakata oleks liig,» jäi Eesti juunioride koondise peatreener Toivo Suvi tagasihoidlikuks.

110-kilomeetrise juunioride Paris-Roubaix’ sisse jääb 16 munakivilõiku, kogupikkusega 28,9 kilomeetrit ning viimased 80 versta on täpselt samad nagu mõned tunnid hiljem lõpetavatel profiratturitel. Proffidele mõeldud 260-kilomeetrise Paris-Roubaix’ käigus tuleb ületada ligemale 50 munakivilõiku ning stardijoonele läheb ka Gert Jõeäär (Cofidis). 

Hooaja esimesele maailmakarikaetapile mahtus Eesti juunioride maanteekoondisesse (sündinud 1996-1997) Ekke-Kaur Vosman (Kalevi Jalgrattakool), Norman Vahtra (Rein Taaramäe Jalgrattaklubi), Peeter Pung (Vooremaa Centrum/Rattabaas), Karl-Arnold Vendelin (Viko), Kristo-Enn Vaga (Kalevi Jalgrattakool) ja Karl-Patrick Lauk (Viiking).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles