Suusakuninganna vaevleb depressiooni küüsis: ma ei suuda rohkem valetada

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justyna Kowalczyk võitis Sotišist täna karjääri teise OM-kulla.
Justyna Kowalczyk võitis Sotišist täna karjääri teise OM-kulla. Foto: SCANPIX

Poola suusakuninganna Justyna Kowalczyk tunnistas kohalikule meediale, et vaevleb juba pikemat aega depresiooni küüsis ning on korduvalt mõelnud ka karjääri lõpetamisele.

«Vaevlen juba pikalt depressiooni küüsis ning mai alguses oli mul ka närvivapustus. Ühtlasi vajasin ka psühholoogi abikätt,» rääkis 31-aastane suusaäss. Tegelikult selgub, et Kowalczyk kaalus enne Sotši olümpiamänge ka karjääri lõpetamist. Venemaalt naasis ta aga kuldmedaliga, mille võitis 10 km klassikasõidust.

«Olin nii kehvas olukorras, et mõtlesin enne olümpiamänge korduvalt karjääri lõpetamisele. Mitme kuu jooksul oli mul probleeme magamisega,» selgitas ta. Kowalczyku sõnul ei saanud ta mõnikord enne MK-etappi magada rohkem kui kaks tundi.

Kowalczyk on loonud enda ümber tugeva naise kuvandi, kuid tegelikult pole kõik päris nii, kui paistab. «Ma ei suuda rohkem valetada. Paljud arvavad, et olen kangekaelne ja agressiivne naine, kuid tegelikult on mu elus asjad paigast ära ning ma ei suuda leida lahendusi. Mitme kuu jooksul olin pidevalt ainult oma hotellitoas ja passisin seina. Mul puudub eraelu, elan ainult spordi nimel.» 31-aastane naisterahvas selgitab, et on läbi raskuste ebamugavatel pressikonverentsidel endast tugeva ja enesekindla mulje jätnud.

Viimase 15 kuu jooksul Kowalczyk läbinud kolm ravikuuri, kuid nendest pole erilist abi olnud. «Kahjuks pole need aidanud. Tihti ei taha ma hommikul voodist püsti tõusta. Depressioon on sportlaste seas tabuteema, kuid otsustasin sellest nüüd avalikult rääkida. Olen väsinud olemast, kes ma ei ole.»

Hetkel valmistub Poola suusaäss järgmiseks hooajaks Austrias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles