Risto Mätas: naudin odaviset täiega

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rõõmsameelne Risto Mätas tunneb odaviskest suurt mõnu
Rõõmsameelne Risto Mätas tunneb odaviskest suurt mõnu Foto: Mihkel Maripuu

Zürichi EMil meeste odaviskes kuuenda koha saanud Risto Mätas oli pärast võistlust selgelt rahulolev. Aasta tähtsamail võistlusel hooaja tippmargi (80.73) püstitamine näitab mehe enda sõnul vaimse küpsuse saavutamist.

«Tuleb võistlusega väga rahul olla. Esimene katse võttis kohe pinged maha,» rääkis avakatsel päeva parima tulemuse visanud Mätas. «Teadsin kohe, et see tähendab kohta kaheksa hulgas, kuid tahtsin ka medaliheitluses võimalikult kaua püsida.»

Mätta päeva parim katse oli tema enda sõnul hoopis viies, mille pikkuseks mõõdeti 79.17. «Oda läks viskehetkel peast liiga kaugele ning osa jõudu läks valesse kohta. Sellest on väga kahju. Tunne oli aga võimas ning karjusin odale ka järele,» rääkis Mätas, kelle sõnul on sellised visked eriti nauditavad. «Selline tunne, et kuul on rauas ja seejärel käib litakas. Kui Rasmus (Rasmus Mägi - toim) rääkis, et 400 m tõkkejooksu on raske nautida, siis mina naudin küll odaviset täiel rinnal,» ütles 30-aastane Mätas.

Mätas oli ülimalt rahul, et tal õnnestus hooaja parim tulemus just Zürichis visata. «Eks kevadel olid eesmärgid muidugi suuremad ja lootsin tänavu 85 ja peale visata. Algus oli aga kehv ja hooaja esimesed võistlused Hiinas läksid aia taha. Seejärel segas seljavigastus jõutreeningute tegemist. Kokkuvõttes võib öelda, et ületasin end EMil ning see näitab vaimset küpsust.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles