Ufona helendanud Murakas näitas noortele koha kätte

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanameister Margus Murakas sõitis end Lõuna-Eesti teedel N-rühma kolmandaks ning pakatas finišis rahulolust.
Vanameister Margus Murakas sõitis end Lõuna-Eesti teedel N-rühma kolmandaks ning pakatas finišis rahulolust. Foto: Karli Saul

Rally Estonia viimase päeva eel kaotas vanameister Margus Murakas alles hiljuti Eesti ralliparemikku kerkinud Raul Jeetsile seitsme sekundiga.



Ralli finišis oli Murakas N-rühma kolmas, Jeetsi võistlus lõppes aga hommikul esimesena sõidetud kiiruskatse kraavis.

«Hommikul kinnisesse parki auto järele minnes rääkisin meestele, et ma pole öö otsa maganud, vaid mõtlesin kohe algavale kiiruskatsele – Jeets võttis vist seda juttu liiga tõsiselt,» rääkis Murakas ralliraadiole. Finišis lehemeestega vesteldes lisas ta aga stabiilsuse vajalikkusele viitava vana tõe: «Ralli võitmiseks ei piisa ühest kiiruskatse võidust ning kogu meistrivõistluste võitmiseks ühe etapi esikohast.»

Koos Jaago Kuriksiga sõitnud Murakas tunnistas, et tegelikult polnud tal plaanis viimasel päeval Jeetsi püüda. Eesti meistrisarjas pole ta tänavune punktisaak kiita ning seepärast pidas ta liigsest riskeerimisest olulisemaks punktiarvet kasvatada. Pealegi nappis tal kiireks sõiduks häid rehve. Nähes aga Jeetsi kraavis, muutus sõitmine Muraka jaoks veelgi raskemaks.

«Otseselt polnud enam kellegagi võistelda ning tundsin, et lähen krampi – liiga kiiresti pole mõtet sõita, liiga aeglaselt ka ei saa, siis hakkab tähelepanu hajuma…» kirjeldas Murakas kahte viimast kiiruskatset. «Kokkuvõttes olen muidugi tulemusega rahul. Medal kaelas ja pilt lehes!»

Murakas juhtis tähelepanu, et Lõuna-Eesti teedel on ta karjääri jooksul väga palju võistelnud ning see pakub talle ka erilist mõnu. Seekord muutis aga sõitmise raskemaks õues valitsev palavus, mis tekitas ralliautode salongis põrgukuumuse.

«Pidevalt joome igasuguseid energiat andvaid jooke ja imeme geele. Hakkan vist öösel helendama nagu ufo ning uinumine ei tule kõne allagi,» pelgas ta laupäeval rasket ööd. «Kuid midagi pole parata – sunnime end vägisi jooma.»

Kannatustest oli kasu, N-rühma masinatest jäid Muraka ette vaid Ott Tänak ja soomlane Toni Gardemeister.     

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles