NHL lükkas Kovaltšuki imelepingu tagasi

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilja Kovaltšuk
Ilja Kovaltšuk Foto: AFP

Jäähokiliiga NHL ei taha kinnitada venelasest superstaari Ilja Kovaltšuki ja New Jersey Devilisi vahelist lepingut, mille kohaselt peaks 27-aastane ründaja mängima veel 17 hooaega ning teenima selle ajaga 102 miljonit USA dollarit.

Liiga juhtkonna hinnangul on selle lepinguga rikutud NHLis kehtivaid palga maksmise reegleid. Ameerika ja Venemaa meedia andmetel ei jagata lepingu järgi Kovaltšuki palka sugugi 17 aasta peale võrdseteks osadeks. Nii teeniks ta ühe hooajaga kuus miljonit dollarit, mis ilmselgelt ei vasta liiga ühe särava staari nõudmistele.

Leping on koostatud nii, et viiel hooajal teeniks Kovaltšuk 11,5 miljonit dollarit aastas, seejärel hakkaks hooaja teenistus langema ning viimasel viiel hooajal oleks see vaid 550 000 dollarit.

NHLi juhid ei taha aga kuidagi uskuda, et Kovaltšuk mängib tippliigas veel ka 44-aastasena ning on seisukohal, et klubi üritab nii pika lepinguga peita reeglitega määratud palgalimiidi ületust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles