Uskumatu duell: 103-aastane vanahärra esitas väljakutse maailma kiireimale mehele

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Usain Bolt.
Usain Bolt. Foto: SCANPIX

Soome väljaanne Iltalehti vahendas täna uudist 103-aastasest Jaapani sprinterist Hidekichi Miyazakiast, kes esitas väljakutse maailma kiireimaiks inimeseks peetavaks Usain Boltile.

103-aastane Hidekichi Miyazakia hoiab oma nimel vanemate kui 100-aastaste veteranide 100 meetri jooksu rekordit ja jaapanlase tippmargiks on 29,83 sekundit. Nii 100 kui 200 meetri rekordit hoidva Bolti 100 meetri rekordaeg on 9,58, mis tähendab, et kahe mehe kiiruse vahe on enam kui 20 sekundit.

Suur numbrite vahe aga Miyazakiat ei heiduta ja ta kutsus Bolti endaga võidu jooksma. «Oleks väga vinge tema vastu joosta,» rääkis Miyazakia.

103-aastane vanahärra ei tahaks aga duelliga kiirustada ja väitis, et võib oodata veel viis aastat. «Mulle meeldib oma unistust elus hoida. Proovin püsida vormis, teha trenni ja olla terve. Need asjad on olulised kõigile, isegi Usain Boltile,» rääkis Miyazakia.

Maailma kiireimaks meheks peetav Bolt pole Miyazakia üleskutsele veel vastanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles