Haigusest räsitud koondist ootab kärpimine

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Soku puudumisel palju mänguaega saanud Reimo Tamm (keskel) viskas eile 12 punkti.
Tanel Soku puudumisel palju mänguaega saanud Reimo Tamm (keskel) viskas eile 12 punkti. Foto: Karli Saul

Kui enne treeningmängu Rootsiga pidi Eesti koondise peatreener Tiit Sokk otsustama, keda kohtumisest kõrvale jätta, siis eile tehti valik tema eest.

Laupäeval Rootsi alistanud Eesti korvpallikoondis kaotas koduse kontrollturniiri teises kohtumises Lätile 74:78 ning seega tuli kodusel mõõduvõtul leppida teise kohaga lõunanaabrite järel ja rootslaste ees.

Kui koondise juures harjutab praegu 16 meest, siis eilseks matšiks olid mängukõlblikud vaid kümme mängijat. Kui Tanel Sokku vaevab endiselt vigastus, siis Gregor Arbet, Janar Talts, Rait Keerles, Siim-Sander Vene ja Kaido Saks jäid eemale kõhuviiruse tõttu.

«Ma pole küll doktor, kuid meestel on kõhud lahti ja nad on palavikus,» rääkis Sokk. «See tuleb siin meestele nüüd kordamööda. Keerles tegi veel hommikul trenni kaasa, kuid kolmest selgus, et ka tema ei saa mängida.»

Vaatamata hõrenenud koosseisule andsid eestlased vastasele tugeva lahingu. Kui esimese veerandaja järel juhtis Läti 11 punktiga, siis kolmandal veerandajal õnnestus eestlastel ka juhtima minna.

«Tänane (eilne – toim) mäng tõestas, et kui kaitse pidama saame, siis võime mängida küll,» sõnas peatreener. «Kohtumise alguses viskasime headelt kohtadelt mööda ning siis tekkis ebakindlus, kuid nägime siiski meeste sisu. Kolmepunkti- ja kahepunktivisete suhe on sel korral parem kui mängus Rootsi vastu. Joosep Toome kasutab korvi all olukorrad ära küll.»

Eestlaste poolel hoolitsesid mitme põhimängija puududes skooritegemise eest eelkõige Kristjan Kangur ja Rain Veideman, kelle arvele kogunes vastavalt 18 ja 16 punkti. Tanel Soku puudumisel palju mänguaega saav Reimo Tamm lisas 12 silma.

«Kindlasti on kohti, mida tuleb parandada, ning arenguruumi on veel küll. Mehi on võistkonnas palju ning kõik tahavad valikmängudeks meeskonda pääseda,» sõnas Tamm. «See oli alles teine mäng ja üksteisemõistmine paraneb veel kindlasti.»

Esimest korda jooksis eile Eesti A-koondise eest väljakule ka väliseestlane Jaan Montgomery, kelle arvele jäi seitsme minuti jooksul kaks punkti ja üks lauapall.
«Ta ei ole üldse paha poiss ning lätlased pole ka mingid papist poisid,» iseloomustas Sokk keskmängija etteastet.

Homsest jätkab Eesti koondis treeninguid ning järgmised sõpruskohtumised peetakse Rootsis, kui 3. ja 4. augustil kohtutakse võõrustajatega.
Kui praegu on koondise nimekirjas veel 16 mängijat, siis enne Rootsi sõitu väheneb koosseis kolme palluri võrra.

«Rootsi sõidab 13 meest. Graafik on selline, et pärast seda pole enam eriti mänguruumi. Õhtul (eile – toim) on veel koosolek ning arvatavasti jääb siis paar tükki välja,» avaldas peatreener. «Meeskonnas on tugev konkurents ning see on sundinud kõiki pingutama.»

Samas tunnistas Sokk, et näiteks koondises suuremat raskust kandvad Kristjan Kangur ja Janar Talts võivad oma kohas küllaltki kindlad olla. «Oleme realistid, et nii hästi meil veel ei ole, et võiksime lubada nende eemalejätmist,» arvas Sokk.

Kui eestlastel seisab ees veel neli treeningmängu, siis lätlastele oli see eelviimane kontrollkohtumine. «Enne valikmänge on meil jäänud vaid üks kohtumine,» rääkis lätlaste kasuks 13 silma visanud Janis Strelnieks. «Meil on seljataga raske treeninglaager ja seega pole vorm veel parim.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles