Prins asendati Levadias legendaarse mängumehega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimasel kahel hooajal Tallinna Levadia Eesti meistriks tüürinud Igor Prins saab Levadia selle hooaja järgmisi kohtumisi jälgida vaid kõrvaltvaatajana.
Viimasel kahel hooajal Tallinna Levadia Eesti meistriks tüürinud Igor Prins saab Levadia selle hooaja järgmisi kohtumisi jälgida vaid kõrvaltvaatajana. Foto: Mihkel Maripuu

Viimastel aastatel Eesti jalgpalli valitsenud Tallinna Levadia tänavune hooaeg pole olnud päris eelmiste aastate tasemel ning sellele järgnesid kohe ka tagajärjed.


Nii nagu eelmistelgi hooaegadel, hoiab Levadia Eesti meistrivõistlustel küll 54 punktiga liidrikohta, kuid nendest kolm kohtumist vähem pidanud FC Floral on ainult kuus silma vähem. Pealegi komistati tänavu Meistrite liiga eelringis kohe esimese vastase otsa.

Kõigest sellest piisas, et 2008. aasta märtsis Levadia peatreeneri ohjad haaranud Igor Prins eile sellest ametist priiks sai.
«Klubisisese arutelu tulemusena leiti, et on vaja teha muudatusi, et kindlustada endale ka tänavu meistritiitel. Selle aasta tulemused pole olnud päris sellised, nagu loodeti,» selgitas Levadia pressiesindaja Indrek Petersoo. «Tööleping lõpetati poolte kokkuleppel ning ta aktsepteerib seda otsust.»

Puštov uueks treeneriks
Prins on olnud valitseva Eesti meistriga seotud alates 1999. aastast, kui ta kuulus mängijana meeskonna rivistusse. 2003. aastal sai temast Tarmo Rüütli kõrval klubi abitreener ning kahel viimasel hooajal viis ta Levadia juba peatreenerina meistritiitlini.
«Praeguse seisuga ta otseselt klubiga seotuks ei jää. Meil ei ole talle hetkel pakkuda ametikohta, mis oleks talle sobiv,» selgitas Petersoo.

Kui Prinsiga lõpetati leping, siis Levadia esindusmeeskonna uueks juhendajaks saab senine Levadia teine juhendaja Aleksander Puštov.
«Ta on esiliigas mängiva meeskonnaga teinud suurepärast tööd ning ta on ennast õigustanud ja tõestanud. Temaga jätkamine oli kindla peale minek,» lisas Petersoo.
Mängijana Eestis, Soomes ja Venemaal pallinud Puštov on peatreenerina varem juhendanud Lasnamäe Ajaxi võistkonda.

«Asjade senine käik ei rahuldanud kedagi ning oli näha, et klubi vajab muutust. Meeskond mängis ebakindlalt ja kaotas liiga palju punkte,» sõnas Puštov, kellele ei tulnud asjade selline käik üllatusena. «Kõik toimus kahe viimase päevaga. Mind kutsuti klubi juhtkonna ette ja küsiti, kas olen valmis võistkonda vedama. Alateadvuses olin ma seda ilmselt oodanud, seepärast ei mõelnud ma kuigi kaua.»

Puštovi debüüt Levadia peatreenerina leiab aset täna, kui Eesti karikavõistluste 1/32-finaalis kohtutakse võõrsil JK Tallinna Kaleviga.
«Täna (eile – toim) hommikul viisin juba ise treeningu läbi ja vestlesin ka mängijatega. Tegin neile selgeks, mida ootan ning mida tuleb muuta. Kõik suhtusid mu juttu professionaal­selt,» rääkis värske peatreener. «Meeskonna koosseisus muudatusi ei tule. Usun, et need mehed on võimelised paremini mängima, nende tugevamad küljed tuleb lihtsalt paremini avada.»

Selge eesmärk: meistritiitel
Sarnaselt klubi juhtkonnaga ei kavatse ka Puštov kellelegi mingit hinnaalandust teha.
«Kui meie ja Flora peaksime kõik järelejäänud mängud võitma, oleme ikkagi kolme punktiga taga, seepärast on otsustav just omavaheline mäng. Eksimisruumi meil pole, seega on iga kohtumine finaali hinnaga. Meil on selge eesmärk: meeskond peab tulema Eesti meistriks,» seadis Levadia uus loots sihte. 

Puštov on Eesti jalgpallis ajalooline mängija. Nimelt on tegemist mehega, kes lõi Eesti taasiseseisvumise järel meie rahvuskoondise esimese värava.
Puštov saatis karistuslöögist palli väravasse eestlaste esimeses ametlikus maavõistlusmängus Sloveeniaga 1992. aasta suvel. Kohtumine lõppes mäletatavasti 1:1 viigiga. Ühtlasi jäi see riigi esindusmeeskonna eest kümme kohtumist pidanud mehe ainsaks tabamuseks sellisel tasemel.
Ajaloolises kohtumises Sloveeniaga kuulus Eesti koondise algkoosseisu ka Prins.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles