Ajakirjanikud valisid Euroopa aasta sportlasteks Domratševa ja Neueri

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Darja Domratševa.
Darja Domratševa. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Spordiajakirjanike Liit nimetas lõppenud aasta Euroopa parimateks sportlasteks Saksamaa jalgpallikoondise väravavahi Manuel Neueri ja laskesuusataja Darja Domratševa.

Neuer juhtis Saksamaa koondise suvisel MM-finaalturniiril tiitlini ning tuli koos koduklubi Müncheni Bayerniga ka Saksamaa meistriks. Väravavaht edestas Roger Federeri, kes on varem parimaks valitud koguni viiel korral. Viimase jalgpallurina võitis autasu samuti sakslane, kui 1990. aastal peeti parimaks Lothar Matthäusi.

Valgevenelanna Domratševa võitis Sotši taliolümpiamängudel kuldmedali nii 15 km individuaaldistantsil, 10 km jälitussõidus kui ka 12,5 km pikkuses ühisstardist sõidus. Domratševa on auhinna väljaandmise 32 aasta pikkuse ajaloo jooksul esimene laskesuusataja, kes selle pälvinud. Enamjaolt tennisistide, kergejõustiklaste ja ujujate vahel jagatud auhinna on siiski kolmel korral võitnud naiste arvestuses murdmaasuusataja, viimati 1998. aastal Larissa Lazutina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles