Dopingupatune venelannast olümpiavõitja eiras keeldu ja tuli võistlusrajale

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jelena Lašmanova.
Jelena Lašmanova. Foto: SCANPIX

2012. aasta Londoni olümpiamängudel 20 km käimises kuldmedali võitnud 22-aastane venelanna Jelena Lašmanova jäi eelmisel aastal dopinguga vahele ning ta kannab parasjagu võistluskeeldu, mis kestab 2016. aasta 25. veebruarini. See ei seganud tal siiski 30. detsembril Saranskis osalemast kohalikel võistlustel sisetingimustes 5000 m käimises.

Esimesena finišeerinud Lašmanova tõusis pärast võistlust ka poodiumi kõige kõrgemale astmele, kuid lõpp-protokollis tema nime ei leia. Seal on võitjaks märgitud Elmira Alembekova, kes tegelikkuses seisis poodiumi teisel astmel.

Kui protokolli kohaselt ei ole Lašmanova võistlustel osalenud, siis võistluse ajal tehtud fotodelt on näha, et venelanna oli rajal ning seisis pärast ka poodiumi kõige kõrgemal astmel.

Alembekova ajaks märgiti 20.20, protokollis järgi teise koha saanud Vera Sokolova ajaks oli 20.24 ning ametlikus tabelis kolmas olnud Anisja Kirdjapkina tulemus oli 20.41.

Lašmanoval on lisaks Londoni OM-kullale ette näidata ka 2013. aasta Moskva MM-tiitel. Alates Londoni OMist on Lašmanova nimel ka 20 km käimise maailma tipptulemus 1:25.02.

Fotod Lašmanovast Saranskis võistlemas ja poodiumil seismas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles