Fänne hullutanud Sildaru nautis koos sõpradega sõitmist

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Sildaru.
Kelly Sildaru. Foto: Tairo Lutter

Laupäev oli Eesti talispordi suurlootuse Kelly Sildaru jaoks suurepärane päev. Seejuures polnud 12-aastase tüdruku jaoks peamine see, et ta krooniti naiste arvestuses Eesti meistriks, vaid võimalus sisuliselt hommikust õhtuni koos sõpradega mäest alla tuisata.

«Terve see päev oli minu jaoks väga lõbus. Paljud sõbrad, keda ma hooaja jooksul tihti ei näe, olid samuti siin ja nendega koos oli väga tore sõita,» rääkis Sildaru. Punase jopega ja omanimelise kiivriga tüdruk tegi oma võistlussõidud juba lõuna paiku, päeva lõpetas ta aga õhtul veidi enne kaheksat demonstratsioonsõitudega. Kogu vahepealse aja lasi ta aga suusaliftil end üles vedada, et siis suuskadega mäest alla tuisata ja hüppekohtadel mõnda trikki proovida.

Tegelikult plaanis Sildaru Väikesel Munamäel võistelda ka koos meestega nii-öelda avatud klassis. Paraku ei õnnestunud tal eelvoorudes koguda piisavalt punkte, et pääseda võistlusõhtu üheks kulminatsiooniks olnud kaheksa parema finaali. Nii piirduski ta võistlejate vahel oma lõbuks mäest alla kihutamisega.

Naiste maailma edetabelis kolmandat kohta hoidvale Sildarule sai meestega konkureerides saatuslikuks tema väiksus. «Siin jagati punkte vaid teise hüppe eest, aga minul ei jätkunud selle jaoks piisavalt hoogu,» selgitas ta. «Võistlusrajad ehitatakse ikkagi suuremate meeste järgi, kellel kaalu palju rohkem ja seepärast on nende hoog suurem. Seekord segas õige hoo saavutamist ka pidevalt sadanud lumi.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles