Õed Umbid purjetavad täna EMil medalisõidus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marjaliisa ja Elise Umb.
Marjaliisa ja Elise Umb. Foto: Eesti Jahtklubide Liit

Türgis Istanbulis peetavatel purjetamise 470 klassi Euroopa meistrivõistlustel pääsesid Marjaliisa ja Elise Umb kümne parima paatkonna seas otsustavasse medalisõitu.

Kolmapäeval avasõitude järel esialgu seitsmendaks platseerunud õdesid tabas õhtul ebameeldiv üllatus, kui nende esimese sõidu seitsmes koht asendus diskvalifitseerimisega grootpurje topi üle mõõdumärgi olemist käsitleva võistlusreegli eiramise eest ning kokkuvõttes jäi kohaks hoopis 34.

Edasi aga suutis paatkond teha veel mitmeid tugevaid sõite ning seeria (dsq), 11., 14., 13., 11., 7., 8., 5., 10., 14., 6., 2. tähendas viimase võistluspäeva eelset seitsmendat kohta.

Sellega pääsevad Umbid täna kümnele paremale peetavasse medalisõitu, mis annab topeltpunktid. Endale EMi eel seatud eesmärgi – koht kümne parima hulgas – on õed aga juba täitnud, tänane viimane võistlussõit paneb esikümne lõpliku paremusjärjestuse vaid veelkord proovile.

Medalisõidu eel on 31 osavõtva paatkonnaga naiste arvestuses juhtimas prantslannad – Emmanuelle Rol ja Helene Defrance lähevad täna merele liidrikohal, kannul Camille Lecointre ja Mathilde Geron. Kolmandat kohta hoiavad hetkel itaallannad Giulia Conti ja Giovanna Micol.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles