Käsipalli meistriliigas kohtuvad erinevate tabelipoolte meeskonnad

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käsipall.
Käsipall. Foto: Marko Saarm / Sakala

Eesti meeste käsipallimeistrivõistluste põhiturniiri 16. voorus lähevad vastamisi Aruküla SK – Viljandi HC, Põlva Serviti – Audentes, SK Tapa – HC Kehra/Horizon Pulp&Paper ning HC Viimsi/Tööriistamarket – Valga Käval

Aruküla kaotas eelmises voorus võõrsil Viimsi/Tööriistamarketile 27:33, Viljandi aga alistas koduseinte toel Audentese 36:21. Kaheksa kaotust järjest saanud Aruküla vajab play-offi lootuste hellitamiseks punktilisa. Eelmises voorus anti Viimsi/Tööriistamarketile tõsine lahing, kuid lõpuks kaotati kuue väravaga. «Viimsi vastu näitasime head mängu, ent raske öelda, kuidas vahepealne kahenädalane paus meile mõjunud on,» ütles Aruküla peatreener Toivo Järv. «Viljandi on tugev, aga meile sobivad kasvult lühemad meeskonnad. Peame ise kaitses kõvad olema ja ka nende kaitse lahti harutama, et korralikult viskele pääseda,» lisas Järv.

Viljandil vahepeal puhkust pole olnud, sest valitsev Eesti karikavõitja oli seotud Balti liigaga. «Teinekord tuleb kasuks paus, teinekord tihedam graafik. Aruküla vajab küll punkte ja on seekord eriti näljane, kuid spetsiaalselt selleks kohtumiseks me ei valmistu, vaid mõtleme märtsi algusesse, kus taas ootamas Balti liiga,» tõdes Viljandi juhendaja Marko Koks. «Aruküla vastu peame kaitses agressiivsed olema ning tempo kõrgeks ajama. Neil on kaks head väravavahti, kelle vastu me oleme tihtilugu põrganud,» tunnistas Koks.

Serviti oli eelmises voorus omal väljakul 46:18 parem Tapa meeskonnast, Audentes aga kaotas võõrsil Viljandile 21:36. Serviti alistas möödunud laupäeval Challenge Cupi kaheksandikfinaali avakohtumises kodus ZTR Zaporižžja kolme väravaga ja valmistub juba nädalavahetusel Ukrainas toimuvaks kordusmatšiks. «Lootsime Audentese vastu taktikat lihvida, aga ei teagi, kas saame seda teha, sest avalahing ukrainlastega oli kõva. Näiteks Ardo Puna sai kõva paugu vastu põlve ja kuigi praegu pole teada, mis seisus ta Audentesega kohtumiseks on, siis euromatšiks peaks ta küll rivis olema,» lausus Serviti peatreener Kalmer Musting. «Audentese puhul peame hoolikalt jälgima nende liidreid Andris Celminšit ja Karl Toomi. Allahindlust me neile teha ei kavatse, sest meil on praegu vastutusrikas periood, kus peame maksimaalselt pingutama,» lubas Musting.

Audentes läheb kohtumisele heas seisus. «Üle tüki aja pole meil koosseisuga probleeme ja ootan juba kannatamatult, kuidas suudame täisrivistuses olles Servitile vastu saada,» sõnas Audentese juhendaja Riho-Bruno Bramanis. «Serviti on küll favoriit, aga me ei kavatse niisama kergelt neile midagi anda ja üritame oma mängu mängida.»

Tapa jäi eelmises voorus Põlvas 18:46 alla kohalikule Servitile, Kehra/Horizon Pulp&Paper aga võitis kodus Kävali 34:25. Tapa noored on jõuliste ja kogukate kehralaste vastu kaotanud mõlemad senipeetud mängud vähem kui kümne väravaga. «Kehra ukrainlased tegutsevad küllaltki robustselt, kuid oleme ellu jäänud,» nentis Tapa peatreener Elmu Koppelmann. «Siiski on Kehral meist rohkem kvaliteeti. Selleks, et nendega hakkama saada, peame tempoga varieerima, ehk kord mängima kiirelt, siis jälle aeglaselt,» rääkis Koppelmann.

Kehralased keskenduvad praegusel perioodil Balti liigale, sest Eesti meistrivõistlustel kohtutakse järjepanu tagumise neliku meeskondadega. «Mõtleme märtsi alguses toimuvatele Balti ja Eesti liiga põhiturniiri otsustavatele matšidele ning seekord lähme Tapale tugevate treeningute pealt,» ei varjanud Kehra/Horizon Pulp&Paperi juhendaja Jüri Lepp. «Tahame seal katsetada erinevaid liikumisi, peale kõige on meeskonna hetkeseis suhteliselt hea,» teatas Lepp.

Viimsi/Tööriistamarket sai eelmises voorus kodus 33:27 jagu Arukülast, Käval aga kaotas võõrsil 25:34 Kehra/Horizon Pulp&Paperile. Viimsi/Tööriistamarket edestab Kävalit 11 punktiga, ent omavahelised kohtumised on olnud tasavägised. «Esimene mäng oli meie jaoks psühholoogiliselt raske. Käval on liiga uustulnuk, lisaks sellele koosneb nende meeskond noortest ja eakatest, lausa 50-aastastest mängijatest. Nüüd on meil vastasest selgem pilt olemas ning teame mida oodata,» kommenteeris Viimsi/Tööriistamarketi peatreener Ain Pinnonen eelmisi duelle. «Meie peame kõrge tempo peale panema ja kaitse korda saama. Võtmeteguriks on ka realiseerimine, sest seni oleme hädas olnud nende lühikese ja terava väravavahi Andrei Kunavitšiga.»

Käval on kõik oma punktid kogunud liigatabelis endast tagapool olevate meeskondade vastu. «Oleks aeg ka Viimsit näpistada, ent kui neil on kõik paremad rivis, siis saab see väga raske olema,» ütles Kävali juhendaja Andris Uibo. «Vahepealse pausi ajal on meil osad mehed siiski erinevates sarjades mänge saanud ja teised tegelenud treeningutega. Kuna meeskonda on kimbutanud haigustelaine, siis pole meil olnud võimalust teha kõike nii nagu tahtnuks, aga hetkeseisul pole siiski väga viga,» tunnistas Uibo.

Tabeliseis 15. vooru järel: Põlva Serviti 26, HC Kehra/Horizon Pulp&Paper 26, Viljandi HC 24, HC Viimsi/Tööriistamarket 20, Valga Käval 9, SK Tapa 6, Audentes 5, Aruküla SK 4 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles