Suri võidusõidu ajalugu muutnud legendaarne naispiloot

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maserati 1950ndatel aastatel. Pilt on illustratiivne
Maserati 1950ndatel aastatel. Pilt on illustratiivne Foto: SCANPIX

6. mail suri 88-aastaselt legendaarne naisvõidusõitja Denise McCluggage. Ameeriklanna tegutses võidusõitjana alates 50ndate algusest ning tal on suur teene selle ees, et naisi võidusõidumaailmas tõsisemalt võtma hakati.

McCluggage hakkas professionaalse võidusõitjana tegutsema 50ndatel keskpaigas, kui ta ostis omale Jaguar XK140. Väiksematel võistlustel näitas ta koheselt head kiirust ning teenis ära meeskonkurentide austuse. Tema suurimaks saavutuseks on 1961. aastal võidetud võistlus Sebringi ringrajal ning 1964. aastal sai ta klassivõidu Monte Carlo rallil. Karjääri jooksul kihutas ta muuhulgas Porsche, Maserati ja Ferrari autodega.

McCluggage oli ka tunnustatud ajakirjanik ning ta kuulus USA ajakirja AutoWeek asutajate hulka. Ajakirjanikuna teenis ta mitmeid elutööpreemiaid, kuna ka seal oli ta naiste õiguste eest võitleja ja autoajakirjanduses võis teda julgelt nimetada teerajajaks, kes avas uksi järgmistele naistele.

Denise McCluggage'i töid saab lugeda tema kodulehelt

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles