Kalju peatreener: mehed võtsid end teisel poolajal kokku

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme Kalju mängijad karikavõitu tähistamas
Nõmme Kalju mängijad karikavõitu tähistamas Foto: Eero Vabamägi

Evald Tipneri nimelisele Eesti jalgpallikarika võitis Nõmme Kalju, kes oli finaalis 2:0 üle Paide Linnameeskonnast. Kalju väravad lõid Artjom Dmitrijev ja Allan-Axel Kimbaloula. Ühtlasi lunastas Nõmme meeskond võimaluse osaleda Euroopa liigas.

Kaljul kulus skoori avamiseks aega kolmveerand tundi, kuid vahetult enne avavilet õnnestus neil lõpuks Paide kaitseliin alistada. «Õnneks tuli nn riietusruumi värav meile. Mehed võtsid end teisel poolajal kokku ja hakkasid mängima teistsugust mängu,» rääkis Kalju peatreener Sergei Terehhov pärast mängu. «Esimesel poolajal ei saanud me oma mängu käima. Paide pani kõik käigud hästi kinni. Teisel poolajal pidid nad riske võtma ning meie saime mängu oma kontrolli alla.»

34. minutil pidi Terehhov välja vahetama oma meeskonan liidri Joel Lindpere. «Talle astuti korkidega jala peale ning ka valuvaigisti ei aidanud,» ütles Terehhov. Välja vahetati ka Ats Purje. «Mõlemad mehed läksid platsile tervena.»

Kalju esimese värava autori Artjom Dmitrjevi sõnul oli Paide väljakul üheksa kaitsjaga. «Terve mäng oli keeruline, sest Paide mängis sisuliselt üheksa kaitsjaga,» arutles ta. «Lisaks oli plats ka väga kuiv, mis meile ei sobi. Kas olime enne finaali pinges? Ei, meil polnud pingeid. Mängime alati oma mängu ja siis pole ka finaalist tulenevaid pingeid.»

Paide vanameister Liivo Leetma sõnul päästis Kalju avapoolaja lõpus löödud tabamus. «Plaan oli selline, et anname initsiatiivi vastastele ja esimesel poolajal see toimis. Viimasel minutil löödud värav rikkus selle plaani ära. Teisel poolajal olime ise liialt ettevaatlikud, pidanuks ehk agressiivsem olema. 1:0 tõmbas nende jaoks pinged maha,» rääkis Leetma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles