Robert Täht: garderoobis sain teada, et alustan põhikoosseisus

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Täht tänases mängus.
Robert Täht tänases mängus. Foto: volley.ee

Eesti võrkpallikoondise otsustavas EM-valikmängus Rootsi üle 3:0 võidule ja seeläbi finaalturniirile aidanud Robert Täht tunnustas meeskonna diagonaalründajat Oliver Vennot ning ütles, et algkoosseisus alustamine tuli talle üllatusena.

«See tuli mulle üllatusena, et alustan põhikoosseisus, sain sellest teada alles garderoobis. Mõtlesin, et ahah, okei,» ütles nurgaründaja. «Mängida oli hea, Venno vedas meid koguaeg, kui jäime taha, siis tema oli kindel mees, kes raskeid palle lahendas. Nii on teistel meestel ka hea mängida,» lisas Täht.

21-aastane mängumees tunnistas, et pärast teist geimi (millega kindlustati edasipääs-M.G.) olid emotsioonid laes. «Emotsioon oli meeletu. Nii tähtis mäng ja esimest korda sain meestega finaalturniirile. Minu jaoks on see ülikõva,» ütles 10 punkti toonud Täht. «Vaatamata 3:0 skoorile oli väga-väga raske võit. Praegu pole veel päris kohale jõudnud see, et olemegi edasi.»

Eesti on kahel korral varemgi finaalturniiril mänginud, 2009. ja 2011. aastal. Täht lisas, et 2008. aastal finaalturniirile pääsu otsustanud kohtumist Poola vastu on ta korduvalt üle vaadanud. «Seda ma olen ikka korduvalt vaadanud, kuidas Meresaar (Argo Meresaar-M.G.) hullu pani ja see andis ka kõva emotsiooni,» meenutas Täht aega, mil ta ise alles poisike oli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles