Rumeenia seisab Eesti tee peal ees

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti vehklemisnaiskonna liider Erika Kirpu (vasakul) ja Rumeenia koondislane Simona Gherman.
Eesti vehklemisnaiskonna liider Erika Kirpu (vasakul) ja Rumeenia koondislane Simona Gherman. Foto: SCANPIX

VEHKLEMINE. Eesti epeenaiskond kogus taas väärismetalli, sest esimest korda peetavatel Euroopa mängudel teeniti hõbemedal. Bakuus jäädi sarnaselt kaks nädalat tagasi Šveitsis lõppenud EMiga alla Rumeeniale, seekord olid kaotusnumbrid 25:31.

Euroopa mängude maine pole samas kuigi hea ja on küsitav, kas seda saab ikka «päris» suurvõistlusena arvesse võtta. Naiskonna peatreeneri Kaido Kaaberma sõnul on järjekordne medal igatahes oluline. «Võtsime seda tiitlivõistlusena. Siin polnud küsimustki. Tase polnud ehk nii kõva, kui oleme harjunud, aga sama sai öelda ka esimeste olümpiamängude kohta. Loodan, et Euroopa mängude projekt kujuneb edukaks ja ma üldse ei alahindaks selle medali väärtust,» filosofeeris ta.

Juuli keskel Moskvas peetaval MMil on panused hoopis suuremad, sest lisaks maailma parima tiitlile jagatakse välja kahekordsed Rio olümpiakvalifikatsiooni punktid. Tee kõige kirkama medalini käib ilmselt taas läbi Rumeenia ja Eesti nelik Erika Kirpu, Irina Embrich, Julia Beljajeva ning Katrina Lehis on suurele konkurendile kaks korda järjest alla jäänud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles