Sander Pärn: Soome rallil on väga raske vigadest hoiduda

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sander Pärn
Sander Pärn Foto: Ken Järveoja

Sander Pärna ja James Morgani Soome ralli reedene päev algas korralikus tempos ja esimesel katsel sõidati välja hea tulemus. Legend oli täpne ja kõik toimis. Ülesõidul järgmisele ehk päeva teisele katsele, tekkisid autole elektriprobleemid. Meeskonnal õnnestus see probleem omal jõul lahendada koostöös inseneridega raadio teel suheldes.

Paraku selgus teise katse stardis, et stardisüsteem ei tööta ja startida tuli manuaalselt. Juba katse esimesel kilomeetril tundus Sanderile, et legend on liiga positiivne ja järgmise ringi tarbeks viidi jooksvalt sisse parandusi.

Umbes 2,7 km stardist, pikast kiirest paremkurvist väljudes kaldus auto tagaosa teelt välja kraavipervele kus kahjuks oli kivi, mis rebis küljest vasaku tagumise amordi koos rattaga. Auto saadi küll tee peale tagasi, kuid 200 meetri pärast oli ralli selleks päevaks läbi.

Mitu tundi hiljem saabusid kohale mehaanikud koos inseneriga, kes auto kohapeal liikumisvõimeliseks tegid. Jyväskylä hooldusalas andis tehniline komisjon loa auto taastamiseks ja täna hommikul on Sander Pärn ja James Morgan taas rajal Rally 2 süsteemis.

«Auto paistab heas korras olema ja sellega peaks olema võimalik kiiresti sõita küll. Aga Soome rallil väga raske autot tee peal hoida ja vigadest hoiduda, seega sõitmine pole lihtne,» ütles Pärn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles