Prost: Schumacher tegi endal ise elu raskemaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Schumacher
Michael Schumacher Foto: SCANPIX

Neljakordne vormel-1 maailmameister Alain Prost usub, et sel hooajal tippsporti naasnud Michael Schumacher tegi endal ise elu raskemaks, kuulutades, et kavatseb võita oma kaheksanda maailmameistritiitli.

Seitsmekordne maailmameister Schumacher sõlmis detsembris Mercedes GP-ga kolmeaastase lepingu ja naasis pärast kolme ja poole aastast eemalolekut MM-sarja. Kui temalt küsiti eesmärkide kohta, vastas ta kohe, et tahab kaheksandat MM-tiitlit võita, kirjutab Planet-F1.

Paraku pole Schumacheri hooaeg väga hästi kulgenud ja ta on pidevalt pidanud tunnistama oma noorema tiimikaaslase Nico Rosbergi paremust.

Seetõttu on Schumacherit kõvasti kritiseeritud ja Prosti arvates on sakslane selles ise süüdi, kuna ajas paljude ootused kõrgele.

«Ta oleks pidanud ütlema, et naaseb selleks, et aidata Rosbergi või Mercedest nende esimesel hooajal või siis oma sõpra Ross Brawni. Siis oleks kõik tema jaoks märksa lihtsam olnud,» rääkis Prost intervjuus ajalehele L’Equipe. «Ehk jäi tal tagasihoidlikkusest puudu, aga mulle tundub, et ta lihtsalt nägi end tugevamana kui ta tegelikult on.»

Schumacher ise on oma kehvades tulemustes süüdistanud autot, mis pole spetsiaalselt tema jaoks ehitatud ning rehve, mis ei sobi tema sõidustiiliga. Ent Prosti arvates on 41-aastase Schumacheri raskustel vaid üks põhjus.

«Minu jaoks peitub põhjus tema vanuses,» selgitas Prost. «Rehvid on lihtsalt vabandus, kuna Schumacher suutis varem iga autoga kohaneda. Aga asi on selles, et pärast kolmeaastast eemalolekut pole sellises eas võimalik kohe tippu tõusta, põhjus on psühholoogiline.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles