Korvpalli EM: prantslased süüdistasid kohtunikke hispaanlaste eelistamises

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa peatreener Vincent Collet.
Prantsusmaa peatreener Vincent Collet. Foto: SCANPIX

Hispaania võitis eile hilisõhtul peetud korvpalli EMi esimeses poolfinaalis Prantsusmaad lisaajal 80:75. Hiilgava mängu tegi Hispaania tsenter Pau Gasol, kes viskas koguni 40 punkti, millest 16 tulid vabavisetest. Prantslastele tegi pärast kohtumise lõppu enim tuska just kohtunike pehmed viled, mis Hispaania koondislased ja eriti Gasoli pidevalt vabaviskejoonele saatsid.

«Pau on suurepärane mängija, aga ta ei tohiks teenida 18 vabaviset, samal ajal kui meie ei saanud esimesel poolajal ühtegi. Meeskondadele olid seatud erinevad mõõdupuud. Ta on kõva mängija, kes on teinud hiilgava turniiri, aga ma ei suuda neid kohtunike vilesid seletada. Tema kõrval poleks teisi mängijaid justkui olemaski. FIBA peaks selles osas midagi tegema,» rääkis Prantsusmaa peatreener Vincent Collet portaali Eurohoops vahendusel.

Prantslaste keskmängija, lõpuks viie veaga välja langenud Rudy Gobert, polnud vilemeeste tegevusega samuti rahul. «Raske on mängida, kui teised võivad sind puudutada, aga sina teda (Gasoli) ei tohi. See on raske kaotus. Sellisel viisil on väga valus alla jääda, aga saame sellest üle!» säutsus ta Twitteris.

Hiljem Gobert'i toon siiski pehmenes: «Ma ei taha Hispaanialt midagi ära võtta. Pau on suurepärane pallur, nad mängisid väga kõvasti ja lõikasid tekkinud olukorrast kasu.»

Teine poolfinaal peetakse täna õhtul kell 22, kohtuvad Leedu ja Serbia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles