Odaviskaja Moonika Aava hakkas esiliigas jalgpalli mängima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moonika Aava
Moonika Aava Foto: Priit Simson

Tallinnas põhja politseiprefektuuris kesklinna politseijaoskonnas patrullpolitseiniku ametit pidava odaviske Eesti rekordinaise Moonika Aava jaoks on tippsportlase karjäär esialgu läbi, aga töö kõrvalt mängib ta jalgpalli Eesti esiliigas Pärnu JK II naiskonnas.

31-aastase Aava sõnul kutsus Pärnu naiskonna treener Jüri Saar teda jalgpalli mängima juba üle 15 aasta tagasi, kuid 16-aastasena odaviske maailma esikolmikusse kuulunud sportlane valis ala, mida ta on tõusude ja mõõnadega Eestis alates Saare värbamiskatsetest valitsenud, kirjutab ajakiri Jalka.

«Mulle on jalgpall alati meeldinud, aga pole sellest reeglite mõttes kunagi varem aru saanud,» selgitas Aava. «Individuaalala sportlasena tahan väljakul ise rohkem teha, seepärast Jüri Saar mu ründesse panigi. Teised mängivad ja kui saan, panen palli väravasse.»

Aava on tiheda töögraafiku kõrvalt sel hooajal kuuel korral naiskonda esindanud ja kolm väravat löönud.

«Kergejõustikus on emotsioon sekundite küsimus, jalgpallis oled terve mängu emotsiooni sees,» arutles 2004. aasta juulis odaviskes Eesti rekordi 61.42 visanud Aava. «Võin öelda, et tundsin end Ateena olümpial (Aava sai 2004. aasta olümpial 54.96ga alles 33. koha – toim) palju kehvemini kui pärast esimest väravat esiliigas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles