Järgmise aasta kergejõustiku Eesti meistrivõistlustel olümpianorme enam täita ei saa

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kergejõustik.
Kergejõustik. Foto: SCANPIX

Lausanne’is toimunud Euroopa Kergejõustikuliidu hooaja lõpetamise järel sai paika uue hooaja kalender ja Eesti Kergejõustikuliit otsustas kodused meistrivõistlused korraldada 16.-17. juulil.

Rahvusvahelist kalendrit ja meie tippude soove arvestades otsustati järgmise aasta Eesti meistrivõistlused korraldada 16.-17. juulil ehk nädal pärast Euroopa meistrivõistlusi ja neli nädalat enne Rio olümpia kergejõustikuprogrammi. Olümpianorme seega kodustel meistrivõistlustel täita ei saa, sest kergejõustiklaste jaoks kukub Rio normide täitmise tähtaeg 11. juulil, täpselt päev pärast EM-i, kus tugevas konkurentsis võiksidki viimased olümpianormi täitjad selguda, vahendas ERR Sport.

«Hetkel on kergejõustiklasi Rio normi täitnud üheksa. Eesti rekord on Ateenast 15 ning eesmärk on purustada Eesti rekord,» ütles Eesti Kergejõustikuliidu president Erich Teigamägi ETV spordisaatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles