Eesti võimalused võrkpalli EMidele pääseda tõusevad veelgi

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti võrkpallikoondis, mis sel sügisel EM-finaalturniirile jõudis.
Eesti võrkpallikoondis, mis sel sügisel EM-finaalturniirile jõudis. Foto: Tairo Lutter

Hiljutine Euroopa Võrkpalli Konföderatsiooni (CEV) kongress Sofias näitas selgelt, et kontinendi võrkpallijuhid on valmis ala edendamiseks tegema radikaalseid otsuseid. Ettepanekuid, mida muuta, on juba tehtud ja need ootavad kinnitamist.

Tõenäoliselt on väljaspool kahtlust EM-i finaalturniirile pääsevate meeskondade arvu suurendamine 16-lt 24-le, kirjutas volley.ee. Seega tõusevad Eesti koondise võimalused EMidele pääseda veelgi.

Kõvasti on kritiseeritud tõsiasja, et isegi Euroopa meistri tiitel ei anna õigust mängida Rio de Janeiro olümpiamängudel, samuti Prantsusmaa mittekvalifitseerumist OM-ile, kuigi prantslased võitsid nii Euroopa meistrivõistlused kui Maailmaliiga. Jaanuaris toimuv olümpiavalikturniir on koosseisult vaat et tugevamgi, kui OMi võrkpalliturniir.

Sloveenia pealinna Ljubljana linnapea Zoran Jankovič lubas EM-il hõbemedalile tulnud meeskonna austamistseremoonial, et 2019. aasta EM-finaalturniir peetakse Sloveenias. CEV omakorda võttis seda kui ettepanekut ja lubas asja tõsiselt kaaluda. Väikeriik Sloveenia 24 meeskonna vastuvõtmiseks ilmselt valmis ei ole, aga kandidaate on veel, Eesti sealhulgas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles