Hamilton nokkis taas Rosbergi kallal: ta vajab ju leebet kohtlemist

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton (vasakul) ja Nico Rosberg.
Lewis Hamilton (vasakul) ja Nico Rosberg. Foto: SCANPIX

Värske kolmekordne vormel-1 sarja maailmameister Lewis Hamilton saatis võistkonnakaaslase Nico Rosbergi suunas teele järjekordse torke.

Hamilton kindlustas tiitli nädala eest peetud Austini etapil, kuid Rosberg süüdistas teda seejärel liialt agressiivse sõidustiili kasutamises. Pühapäeval võidutses Mehhiko etapil Rosberg, Hamilton oli teine ning nurises meeskonna strateegia üle. Britilt küsiti seepeale, kas võistkond sättis asjad meelega nii, et ka Rosberg võidu kätte saaks, vahendab BBC.

«Ma ei mõtle kunagi sellistele asjadele,» vastas Hamilton. «Aga ma tean, et võistkond on tunnetanud vajadust temasse eriti soojalt suhtuda.»

Kui ajakirjanikud palusid täpsustada, mida Hamilton öeldud lausega silmas peab, ei soovinud mees seda teha. «Tean, mida sellega mõtlen, aga ma ei ütle välja, mida mõtlen. Peaksite küsima Toto Wolffi ja Niki Lauda käest,» viitas ta Mercedese võistkonna juhtidele. «Küsige neilt, mida nad asjast arvavad ja mida nad peavad tagatubades tegema, et Nico õnnelik oleks.»

Hamiltonile ei meeldinud see, et tiim käskis tal Mehhikos pärast Rosbergi teist boksipeatust tulla samuti rattaid vahetama. Briti hinnangul oleks ta suutnud paar ringi kauem väljas püsides ka boksipeatuse järel Rosbergi ees rajale naasta. Hamiltoni võidusõiduinseneri Peter Bonningtoni sõnul muutunuks jätkamine aga ohtlikuks ning seega tuli Hamilton ikkagi boksi, ehkki tegi seda algselt plaanitust ringi võrra hiljem.

Hamiltoni ja Rosbergi suhted pole paranenud ka pärast Austini võistluse järel toimunut, kui britt viskas esikolmiku puhkeruumis sakslasele teise koha omanikule ette nähtud nokkmütsi, Rosberg aga heitis selle talle tagasi. Mehhikos suruti kätt väga jahedalt ning Hamiltoni väitel pole Rosberg talle tänaseni MM-tiitli võitmise puhul õnne soovinud. Isegi Mehhikos Rosbergi sõidust rääkides suutis Hamilton Austini etapi otsustavatele hetkedele viidates torgata: «Nico sõitis hästi. Mitte ainsatki viga. Tuult ei olnud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles